koulumatkatuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: koulumatkatuki

Re: koulumatkatuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Maalis 2019, 16:06

Kiitos kiitoksesta. Hyvä, että pystyin auttamaan.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Re: koulumatkatuki

Kirjoittaja Tattari » 25 Maalis 2019, 13:27

Kiitos laajasta ja selkestä vastauksesta. :)

Re: koulumatkatuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Maalis 2019, 13:22

Hei

Koulumatkatuen ohjeissa oleva "kokonainen kalenterikuukausi" tarkoittaa sitä, että tuen joko saa koko kuukaudelta tai sitä ei saa ollenkaan kyseiseltä kuukaudelta.

Jos pystyt sopimaan työssäoppimisjaksosi yhden kalenterikuukauden ajalle, se olisi hyvä, koska se parantaa mahdollisuuksiasi saada koulumatkatuki. Esimerkiksi jakso 1.7. - 28.7. oikeuttaa koulumatkatukeen, koska sen yhtäjaksoinen kesto on saman kalenterikuukauden aikana vähintään 18 kalenteripäivää niin, että siinä on myös vaaditut 7 yhdensuuntaista matkaa viikossa nimenomaisesti mainitun 18 päivän ajan.

Täytyy myöntää, että mainitut koulumatkatuen säännöt ovat sekä liian tiukat että vaikeasti ymmärrettävät. Toivottavasti saamme niihin muutoksen mahdollisimman pian.

Voit hakea koulumatkatuen jo etukäteen eli vaikka heti, kun varmuudella tiedät, miten ja milloin matkustat (ja kun oppilaitoksesi pystyy asian hakemukseen varmistamaan).

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

koulumatkatuki

Kirjoittaja Tattari » 22 Maalis 2019, 22:16

Hei.

Täytyykö koulumatkatuki hakea aina kokonaiselta kuukaudelta? Olen menossa heinäkuuksi työssäoppimaan (palkaton) ja fiksumpaa olisi sopia jakso ajalle Ma 1.7-Su 28.7, mutta tällöin tukea ei taida saada? Harjoittelun täytyisi jatkua siis ke 31.7 asti?

Entäpä kun viikossa täytyy olla 7yhdensuuntaista matkaa ja esim tämä heinäkuun viimeinen viikko on vain 3päivää, jolta kertyisi 6 yhdensuuntaista matkaa.. Saako näiltä kolmelta päivältä vielä tuen vai onko ne tuettomia päiviä?

Voiko tuen hakea etukäteen? Sillä opettajani jäävät lomalle kesäksi, niin kukaan ei ole vastaanottamassa papereita kesän aikana.

Ylös