Koulumatkatuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Koulumatkatuki

Re: Koulumatkatuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Touko 2019, 10:26

Hei Tietoa2025!

Koulumatkatuen edellytyksenä on, että koulumatka on vähintään 10 kilometriä yhteen suuntaa. Koulumatkalla tarkoitetaan lyhintä autoreittiä kodin ja oppilaitoksen välillä. Sillä ei ole merkitystä että esimerkiksi linja-auton kulkema matka olisi pidempi tai lipputuote pitää ostaa pidemmän matkan mukaan.

Matkan mittaamisessa käytetään internetin reittihakupalveluja.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Koulumatkatuki

Kirjoittaja Tietoa2025 » 14 Touko 2019, 08:25

Hei, teillä on tämä vähintään 10 km:n raja jotta voisi saada koulumatkatukea. Itselläni matkaa tulee 9,8 km yhteen suuntaan. Olenko oikeutettu saamaan koulumatkatukea, koska joudun ostamaan 12 km kortin kun 9 km kortti ei riitä?

Re: Koulumatkatuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Helmi 2019, 10:55

Hei Vasynytopiskelija!

Koulumatkatuen myöntämisedellytykset tulevat koulumatkatukilaista. Siellä on kerrottu, että yhdensuuntaisen koulumatkan pituus pitäisi olla vähintään 10 km.

Neuvoisin sinua hakemaan koulumatkatukea, jos et ole sitä vielä tehnyt koska matkasi on kuitenkin lähelle 10 km. Kela tutkii matkan pituuden netin reittipalvelujen avulla.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Koulumatkatuki

Kirjoittaja Vasynytopiskelija » 06 Helmi 2019, 11:01

Hei, teillä on tämä vähintään 10 km:n raja jotta voisi saada koulumatkatukea. Miksi se on juuri se 10 km? Itselläni matkaa tulee 9,5 km yhteen suuntaa,n niin pitäisikö kelan mielestä minun kävellä se matka joka päivä?? Itselläni ei ole varaa normaaliin bussikorttiin, niin tuon matkan takia motivaatio koulunkäyntiin on todella huono ja poissaoloja tulee monta kertaa viikossa vain sen takia.

Ylös