Asumistuki ja työntekö

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki ja työntekö

Re: Asumistuki ja työntekö

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Tammi 2019, 13:54

Hei Vieras!

Juurikin näin :)

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Asumistuki ja työntekö

Kirjoittaja Vieras » 10 Tammi 2019, 16:43

Kiitos vastauksesta. Eli jos tienaan esim. 500€/kk koulun ohella ja 2000€/kk kesätöissä ja näistä on laskettu keskiarvotulo vuodeksi eteenpäin edellisen vuoden tuloihin pohjautuen, niin kesätöitä varten EI tarvitse erikseen hakea muutosta?

Kiitos.

Re: Asumistuki ja työntekö

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Tammi 2019, 08:52

Hei Pasi6!

Hakemukseen ilmoitetaan tulot aina vuodeksi eteenpäin. Hakemuksessa voit ilmoittaa tulon, jonka tulet saamaan kuukausittain hakemisajankohdasta alkaen. Lisätiedot kohtaan voit tarkentaa kesätyön tilanteesi eli sen, että tulosi on silloin suurempi. Jos tarkkaa tietoa tuloista ei ole, voi tulon arvioida ja selventää tulevaa työskentelyä lisätiedoissa.

Asumistuki tulee myöhemmin aina aiheelliseksi tarkistaa, mikäli ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna.
Tarkistukseen on mm. vaikutusta sillä, miten pitkästä kesätyöstä on kysymys ja milloin tulonmuutos tapahtuu. Esimerkiksi, jos kesätyö alkaisi 15.5., niin asumistuki tarkistettaisiin vasta 1.7. alkaen.

Jos tulosi nousevat voimassa olevaan päätökseen verrattuna vähintään 400e/kk, neuvoisin tarkistuksen tekemään. Ilmoituksella voidaan varmistaa tulonmuutoksen vaikutus asumistukeen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Asumistuki ja työntekö

Kirjoittaja Pasi6 » 07 Tammi 2019, 16:51

Hei,

jos tienaan vuoden aikana 12000€, joista kesätöistä kertyy 6000€ ja loput 6000€ koulun ohella, niin ilmoitetaanko asumistukeen arvio tuloista 1000€ kuukaudessa ja tukea ei tarvitse tarkistuttaa kesätöiden ajaksi vaikka tulot nousevatkin hetkellisesti? Kesätöiden pituudesta ei ole tietoa, onko sillä merkitystä vai pelkästään paljonko tienaa vuoden aikana?

Kiitos vastauksesta.

Ylös