Väliaikainen kesäasunto ja asumistuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Väliaikainen kesäasunto ja asumistuki

Re: Väliaikainen kesäasunto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2019, 09:44

Hei Saxu!

Tarkennuksena vielä, että vakituiseen asuntoon yleistä asumistukea ei ole mahdollista saada tilanteessa, kun asunto on jälleenvuokrattu. Kohdallasi siis asumistuki vakituiseen asuntoon ei ole mahdollinen kesä-heinäkuussa. Voit hakea asumistuen kuitenkin tilapäiseen asuntoon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Väliaikainen kesäasunto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Touko 2019, 10:45

Hei Saxu!

Sinun tulee tehdä tarkistus omaan asumistukeesi alivuokralaisen johdosta. Voit hakea asumistukea myös väliaikaiseen asuntoosi ja tarkistaa tuen uudelleen, kun palaat takaisin vakituiseen asuntoon. Tarkistuksen voi tehdä kätevimmin Kelan asiointipalvelun kautta.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki

Väliaikainen kesäasunto ja asumistuki

Kirjoittaja Saxu » 20 Touko 2019, 14:23

Heippa!

Teen kesällä töitä toisessa kaupungissa kuin nykyinen asumiskuntani ja vuokraan sieltä tilapäisesti kahdeksi kuukaudeksi (kesä-heinäkuu) asunnon. Samalla jälleenvuokraan tämänhetkisen asuntoni toiselle henkilölle näiksi kuukausiksi. Olen kuitenkin itse päävuokralaisena asunnossa, mutta saan jälleenvuokraajalta noiden kuukausien vuokran, jonka maksan sitten vuokranantajalleni.

Vuokra on väliaikaisessa asunnossa hieman alhaisempi (90€) kuin tämänhetkisessä asunnossani. Miten tämä ilmoitetaan kelaan? Täytyykö minun siis ilmoittaa väliaikainen osoite kokonaan uudeksi osoitteekseni ja sitten taas kahden kuukauden päästä ilmottaa jälleen vakituinen osoitteeni, vai löytyykö jotain keinoa ilmoittaa vain väliaikaisesta osoitteesta?

Terveisin
Saxu

Ylös