Asumistuen tarkistus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuen tarkistus

Re: Asumistuen tarkistus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Marras 2019, 09:02

Hei!

Vuositarkistuksessa voidaan tarkistaa myös kesän tulot jos niitä ei aiemmin ole ilmoittanut. Ilmoita siis vuositarkistukseen myös kesän ajan tuloistasi, niin asia selvitetään. On mahdollista, että ne vaikuttavat asumistukeesi jatkossa.

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela opintotuki

Re: Asumistuen tarkistus

Kirjoittaja Opiskelija-pulassa » 08 Marras 2019, 11:04

Hei!
Katsotaanko asumistuen vuositarkastuksessa kesätyöstä saadut tulot? Sillä en muistanut pyytää asumistuen tarkistusta 15.5-29.8 väliseltä ajalta. Tuleeko tämä vaikuttamaan asumistukeen jatkossa?

Re: Asumistuen tarkistus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Marras 2019, 08:40

Hei iamlittleemma!

Kun muutoksen ajankohta on tiedossa, niin voit toimittaa jo tarkistushakemuksen. Hakemuksen lisätietokenttään voit kirjata, että toimitat työsopimuksen myöhemmin, kun saat sen. Hakemuksessa on kohta, jossa voi halutessaan pyytää etuusmaksun keskeytystä siksi aikaa, kun uusi hakemus on käsitelty.

Yleisen asumistuen tavoite käsittelyaika on kolme viikkoa. Asumistuki tarkistetaan sitä seuraavan kuun alusta, josta tulon muutos on ollut voimassa kuukauden 1.päivästä lähtien.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Asumistuen tarkistus

Kirjoittaja Millax » 05 Marras 2019, 19:31

Asumistuki pitää tarkistaa vasta kun saat palkkaa tilille.
Eli ei kiirettä, eikä asumistukea tarvitse lopettaa.

Asumistuen tarkistus

Kirjoittaja iamlittleemma » 05 Marras 2019, 19:25

Hei,

Tiedän, että minun pitää lähettää asumistuen tarkistushakemus koska aloitin uudessa työssä eilen 4.11. ja tulot nousevat tarpeeksi paljon. En tosin ole vieläkään saanut työsopimusta enkä tiedä tarkkaa päivää koska sen saan ja tiedän, että tuo tarkistushakemus vaatii sen. Mitä minun pitäisi tehdä tässä tilanteessa? Odotanko, että saan työsopimuksen ja laitan sitten tarkistushakemuksen menemään? Vai laitanko menemään ja arvioin päivän milloin saisin sopimuksen ja lisäisin sen sitten liitteeksi jälkikäteen? Entä, jos en saakaan sitä siihen päivään mennessä? Vai pitääkö minun lähettää tarkistushakemus ja keskeyttää asumistuki siksi aikaa? Onko se ainoa vaihtoehto?

Kiitos vastauksesta etukäteen!

Ylös