Työnteko koulun ohella

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työnteko koulun ohella

Re: Työnteko koulun ohella

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Helmi 2020, 15:14

Hei aaopiskelija!

Yleisen asumistuen päätöksessä näkyy tulot eriteltynä ja siinä ei vielä ole huomioitu ansiotulovähennystä. Ruokakunnan yhteenlasketuissa tuloissa ansiotulovähennys on jo tehty. Jos sinulla nousee palkkatulot, katso ensin paljonko sinun keskiarvoinen bruttopalkka on kuukaudessa muutoksen jälkeen. Tee siitä sitten 300 euron ansiotulovähennys ja lisää muut mahdolliset kuukausitulot. Jos tämä summa on vähintään 400 euroa suurempi kuin kuin ruokakunnan yhteenlasketut tulot, tulisi sinun tehdä asumistukeen tarkistus.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Työnteko koulun ohella

Kirjoittaja aaopiskelija » 19 Helmi 2020, 01:12

Hei,

Minulla olisi tarkentava kysymys liittyen asumistuen ansiotulovähennykseen. Teen töitä opiskelujeni ohella ja saan töistä bruttona palkkaa noin 330e/kk. Kelallehan täytyy ilmoittaa, jos ruokakunnan asumistukeen vaikuttavat tulot nousevat vähintään 400e/kk edellisestä tukipäätöksestä.

Jos tienasin jonain kuukautena vähintään 400e/kk, niin tulisiko minun ilmoittaa tulosta Kelalle ilman, että olisin vähentänyt 400 eurosta 300 euron ansiotulovähennystä? Eli ilmoittaisinko, että tuloni ovat nousseet 400 euroa, jonka jälkeen te tekisitte tulolle ansiotulovähennyksen? Toisin sanoen saisinko tienata esimerkiksi 650e/kk enemmän ilmoittamatta Kelalle mitään, sillä ansiotulovähennyksen jälkeen kuukausitulohan jäisi ilmoittamisrajan alle, eli alle 400 euron (650e - 300e =350e).

Re: Työnteko koulun ohella

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Tammi 2020, 15:26

Hei toistakertaakoulussa!

Yleinen asumistuki tarkistetaan, jos tulot nousevat vähintään 400 euroa kuukautta kohti aiempaan päätökseen verrattuna. Tämä ei vielä tarkoita, että tulot välttämättä menisivät yli tulojen alarajan, jos aiemmin tulona on ollut vain opintoraha.

Yksin asuvalla tulojen alaraja on 726 e/kk. Jos tulot eivät mene rajan yli, tuloilla ei ole vaikutusta tuen määrään.

Huomioithan, että palkkatuloista tehdään ansiotulovähennys 300 e/kk. Tämä tarkoittaa, että palkkatulosta vähennetään 300 e/kk ja vasta vähennyksen jälkeinen osa palkasta huomioidaan asumistuen laskennassa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Työnteko koulun ohella

Kirjoittaja Vieras » 16 Tammi 2020, 06:33

400 euroa (brutto) maksimi kuukaudessa.

Työnteko koulun ohella

Kirjoittaja toistakertaakoulussa » 16 Tammi 2020, 01:51

Hei!
Olen ammattikoulussa aikuispuolella ja elän opintotuella, opintolainalla ja yleisellä asumistuella. Teen tällä hetkellä keikkahommaa mutta paljon saan tienata kuukaudessa, ettei palkka vaikuta yleiseen asumistukeen?

Ylös