Tulojen vaikutus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tulojen vaikutus

Re: Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Heinä 2020, 10:35

Hei!

Puoliso kuuluu samaan ruokakuntaa, jos asutte erillään tilapäisesti esimerkiksi työn vuoksi. Tällöin tukeen vaikuttaa teidän molempien tulot.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Vieras » 01 Heinä 2020, 21:38

Puolisosi tulot vaikuttavat.Asumistuki on teille edelleen yhteinen.Et voi hakea omaa asumistukea.Eri asunnossa asuvat puolisot kuuluvat samaan ruokakuntaan,jos he asuvat erillään muusta syystä kuin välien rikkoutumisen vuoksi. Esimerkiksi puoliso, joka on toisella paikkakunnalla työn, opiskelun tai varusmiespalveluksen vuoksi, kuuluu samaan ruokakuntaan.

Jos haluat oman asumistuen niin eroatte puolisosi kanssa.

Re: Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Vieras » 01 Heinä 2020, 21:28

Kysyisin vaikuttaako puolison tulot asumistukeeni jos muutan toiselle paikkakunnalle töihin. Itselläni on osatyökyvyttömyys eläke ja haluaisin tehdä keikkatyötä etelä Suomessa. Muita tuloja ei ole itselläni. Voinko hakea asumistukea tässä tilanteessa.

Re: Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Kesä 2020, 14:33

Hei Oikn!

Tarkemmin taustoja tietämättä on vaikea ottaa kantaa siihen kuinka tulot kohdallanne huomioidaan ja tällä palstalla emme tarkemmin pysty neuvomaan kuin, että yhteen muutettuanne, jompi kumpi tekee asumistuen hakemuksen/tarkistuksen ja ilmoittaa siinä ruokakunnan henkilöt sekä tulot. Molempien kesätyötulot saattavat vaikuttaa jos tuki lasketaan keskiarvotulojen perusteella, koska opiskelijalle voidaan huomioida tuloksi kesätyötuloja edellisen kesän perusteella.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki

Re: Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Vieras » 25 Kesä 2020, 11:22

Aikaisempia tuloja ei oteta huomioon asumistuessa jos työt eivät jatku 1.9 jälkeen.

Tulojen vaikutus

Kirjoittaja Oikn » 25 Kesä 2020, 11:12

Jos kaksi opiskelijaa muuttaa yhteen 1.9 ja heillä on ollut tuloja kesän ajan (1.6-31.8) otetaanko heidän kesän tulot huomioon yhteisen keskiarvotulon laskentaan, vaikka yhteistä asumistukea haetaan vasta 1.9?

Ylös