Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Re: Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Syys 2020, 10:30

Hei!

Tilanne vaatisi tarkempaa selvittelyä, joten en pysty palstalla arvioimaan voitaisiinko katsoa, että kyse on ollut tilapäisestä poissaolosta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Kirjoittaja Vieras » 22 Syys 2020, 00:29

Ystäväni jatko toisella paikkakunnalla on epävarma. Jos kävisi niin että hän joutuisi muuttamaan takaisin tähän nykyiseen asuntoon johon meillä on yhteinen vuokrasopimus esimerkiksi ensi kesänä, voisinko joutua tilanteeseen jossa minulle maksettuja tukia perittäisiin takaisin? Koska tällöin tilanne olisi periaatteessa tulkittavissa ruokakuntasivun "tilapäinen poissaolo" -kohdan alaiseksi.

Re: Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Syys 2020, 15:19

Hei!

Kela ei vaadi tekemään uutta vuokrasopimusta yleistä asumistukea varten kun ystäväsi muuttaa pois. Vuokranantajan kanssa kannattaa toki keskustella asiasta.

Voit hakea yleistä asumistukea omalla hakemuksella, eikä ystävääsi enää huomioida ruokakuntaasi pelkän vuokrasopimuksen vuoksi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Kirjoittaja Vieras » 18 Syys 2020, 14:19

Voit hakea asumistuen yksin nykyiseen asuntoosi. Kela tarkistaa asumistilanteen osoitetietojen perusteella, joten ei ole vaikutusta, vaikka vuokrasopimuksessa on edelleen toisen henkilön tiedot. Kela ei siis vaadi tilanteessasi uusimaan vuokrasopimusta.

Ruokakunnan hajoaminen? Yhteinen vuokrasopimus

Kirjoittaja Vieras » 18 Syys 2020, 13:47

Jos minulla ja ystävälläni on yhteinen vuokrasopimus asuntoon, josta ystäväni muuttaa pois mutta minä jään siihen asumaan yksin, olemmeko edelleen samaa ruokakuntaa ihan vain tämän vuokrasopimuksen pohjalta?
https://www.kela.fi/ruokakunta sivu ei anna suoraa vastausta, sillä meillä on yhteinen vuokrasopimus joka ilmeisesti tarkoittaa että olemme samaa ruokakuntaa, mutta emme asu yhdessä mikä tarkoittaisi että emme ole samaa ruokakuntaa.

Ylös