Oppisopimus - Opintolaina

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Oppisopimus - Opintolaina

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Heinä 2020, 10:25

Hei opiskelija247365!

Opintolainan takaisinmaksusta sovitaan tarkemmin pankin kanssa, mutta lähtökohta pitäisi olla se, että opintolainat maksetaan takaisin sen normaalin maksusuunnitelman mukaisesti, eli maksaminen alkaisi vasta parin vuoden päästä. En ole ainakaan kuullut, että lainan maksuja olisi alettu perimään aikaisemmin näissä tilanteissa.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja opiskelija247365 » 21 Heinä 2020, 00:58

Hei!

Jos nostaisin syyslukukauden opintolainaerän ja aloittaisin oppisopimuksella kesken syyslukukauden, niin tarviiko minun maksaa loput kuukaudet pankille takaisin heti, vai maksetaanko ne maksusuunnitelman mukaisesti vasta myöhemmin?

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Joulu 2019, 10:16

Hei Miska433!

Jo nostettuja opintolainoja ei peruuteta tässä vaiheessa. Sinun ei siis tarvitse palauttaa opintolainaa takaisin, vaan maksat sen pankille normaalin maksusuunnitelmanne mukaisesti.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Miska433 » 16 Joulu 2019, 21:52

Miten on jos menen oppisopimukselle kesken opintojen ja ennen sitä nostan toisen osan opintolainasta vielä kun olen koulunkirjoilla joudunko palauttamaan sen takaisin kun siirryn oppisopimuksen piiriin.

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Huhti 2019, 15:34

Hei olaina!

En ole varma mitä tarkoitat viimeisellä opintolainaerällä. Voit nostaa opintolainan opintotukipäätöksen mukaisesti. Mikäli opintotuki lakkautetaan, sen jälkeen ei lainaa voi enää nostaa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja olaina » 02 Huhti 2019, 19:26

Moi, opiskelen ammattikoulussa 2 vuodella ja minulla on mahdollisuus aloittaa oppisopimuksella kesäloman alussa tai kesäloman loputtua, onko minun mahdollista nostaa viimeinen opintolaina eräni?

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Elo 2018, 10:17

Hei NuoriOpiskelija011!

Oppisopimuskoulutus estää opintotuen saamisen. Neuvoisin sinua ilmoittamaan asiasta Kelaan, niin tutkitaan paremmin mistä tilanteessasi on kysymys. Voit ilmoittaa asiasta joko puhelimitse tai asiointipalvelun kautta.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja NuoriOpiskelija011 » 27 Elo 2018, 13:14

Hei! Opiskelen hevostaloutta toisella vuodella ja minulle on myönnetty opintolaina ja opintotuki tälle vuodelle 2018-2019, minulle tarjottiin oppisopimus paikkaa palkkana asuminen plus yp.pito. Jatkuuko opintolaina ja tuki kun se on jo myönnetty vai?

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Loka 2017, 09:48

Hei

Et voi valitettavasti saada opintolainaa, koska sitä ei voida myöntää oppisopimuskoulutukseen.

Onko sinulla vuokrasopimus alivuokra-asumisesta? Jos on, voit ehkä saada Kelasta yleistä asumistukea. Se on tosin ihan siinä ja siinä noilla tuloillasi.

Sama koskee Kelan myöntämää toimeentulotukeakin. Mutta siitä voisi ehkä olla apua oman vuokra-asunnon hakemisessa (so. takuuvuokrassa). Koska tilanteesi on monimutkaisempi, suosittelen, että teet Kelaan ajanvarauksen joko puhelin- tai toimistopalvelua varten. Katso:
http://www.kela.fi/ajanvaraus

Ystävällisin terveisin Ilpo | Kela opintotuki

Re: Oppisopimus - Opintolaina

Kirjoittaja Avuton » 30 Syys 2017, 09:29

Hei. Olen nuori mies joka opiskelee oppisopimuksella lähihoitajaksi, minulla on maksuhäiriö merkintä jonka sain heti kuin täytin 18, olen maksanu viimeiset 5v ulos-otolle. Oppisopimus alkoi 2016 ja päättyy sunnuntaina 2018 lopussa, minulla on velkaa jäljellä 5000. Saan palkkaa 1550 plus lisät max 200, minulle jää käteen ulos-oton jälkeen 850 laskin veronkin siihen. Saan asuu kaverilla maksan alivuokraa 300, maksan ruokani ja matkalipun. Oisiko minulla mahdollisuutta saada opintolainaa jos tarkoituksenani on maksaa ulos otton pois jotta saisin huomattavan enemmän palkkaa ja voisin joku kaunis päivä hakea oman asunnon, nyt en pysty hakee koska minulla ei ole vuokratakuuta, en saa edes vuokratakuu verran palkkaa

Ylös