Opintotuen takaisin perintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuen takaisin perintä

Re: Opintotuen takaisin perintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Helmi 2019, 09:27

Hei

20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimus ei koske opiskelijaa, joka on aloittanut tutkinto-opintonsa (siis on saanut opiskeluoikeuden) kevätlukukauden aikana, esimerkiksi tammikuussa.

Olet suorittanut riittävästi, jos saat suoritettua keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Eli jos nostat opintotukea 2 kuukaudelta ajalla 1.1. - 31.7. ja jos sinulla on samalta ajalta suorituksia vähintään 10 opintopistettä, asiasi on kunnossa.

Haethan sairauspäivärahaa, koska jäät sairauslomalle. Kun sairauspäiväraha on myönnetty, Kela lakkauttaa opintotukesi ilman, että sinun tarvitsee tehdä sitä. Hae opintotukea uudelleen opintotuen muutosilmoituksella, kun sairauspäivärahan saaminen loppuu.

20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimus koskee oikeastaan vain niitä opiskelijoita, jotka nostavat opintotukea 1-3 kuukaudelta lukuvuoden aikana. Heidän suoritusvaatimuksensa on siis vähintään 20 opintopistettä - ei 5-15 opintopistettä. Jos opiskelija nostaa opintotukea 4 tai useammalta kuukaudelta lukuvuodessa, 20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimuksella ei ole merkitystä, koska hänen on joka tapauksessa suoritettava vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki

Opintotuen takaisin perintä

Kirjoittaja Sairastuja » 15 Helmi 2019, 14:21

En ymmärrä seuraavaa kohtaa Elämäsaä-blogissa, mikä liittyy riittävään opintojen etenemiseen.

"Korkeakouluopiskelijana sinulla pitää olla vähintään 20 opintopistettä lukuvuoden (1.8.–31.7.) aikana ollaksesi oikeutettu opintotukeen. Tämä on siis vähimmäisvaatimus lukuvuodessa suorituksien määrälle. Jos täytät vähimmäisvaatimuksen, niin Kela katsoo opintojen edistyneen riittävästi, jos suorituksia on keskimäärin vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohden joko lukuvuoden aikana tai koko opintojen aikana."

Pääsin tutkinto-opiskelijaksi avoimelta väylältä tammikuussa. Helmikuun puolessa välissä jään nyt sairaslomalle. Kesken jäänneistä kursseista ei tule opintopiseitä vaadittua 5op/kk. Suoritan 10op harjoittelun maalis-toukokuussa eli saan kevätlukukaudelta varmasti vain 10op.

Peritäänkö minulta takaisin opintotukea myöhemmin? Jotta ei perittäisi, pitääkö minun nyt saada 5op tukikuukautta kohden vai 20 lukuvuotta kohden, en ymmärrä tuota lainausta, että kumpi pitää paikkansa.
Lisäksi aloitin tammikuussa joten en ole ollut koko lukuvuotta ? Kuinka paljon sairausloma vähentää vaadittuja pisteitä?

Ylös