Opintorahan perintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintorahan perintä

Re: Opintorahan perintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Helmi 2019, 10:17

Hei zensku!

Mikäli keskeytät opintosi, tärkeää olisi juuri olla aktiivinen ja selvittää asioita etukäteen.

Mikäli tukea maksetaan liikaa Kela antaa päätöksen, jossa todetaan liikamaksua syntyneen. Päätöksellä on kerrottu, että tuen hakijan on mahdollista antaa selvitys liikamaksuun johtaneista syistä sekä taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta. Tämän jälkeen annetaan päätös siitä, peritäänkö tukea takaisin vai onko perittävää määrää esimerkiksi kohtuullistettu.

Takaisinperintäpäätöksen yhteydessä on ohjeet tuen takaisinmaksua varten ja eräpäivä maksamiselle. Jos tukea ei voi maksaa kerralla takaisin, voi takaisinperintään ehdottaa maksusuunnitelmaa. Ehdotuksen voi tehdä asiointipalvelussa tai soittamalla Kelan perintäkeskukseen. Mikäli tukea ei saada perittyä takaisin sovitusti, perintä voidaan siirtää ulosoton hoidettavaksi.

Opintolainan takaisinmaksusta sinun tulee neuvotella pankin kanssa.

Mikäli aloitat työt, tukien saanti riippuu millaisessa työssä aloitat. Työskentelyn aikanakin sinulla saattaa olla oikeus yleiseen asumistukeen tai työttömyysetuuteen. Sovitellusta työttömyysetuudesta voit tiedustella lisää Kysy työttömyysturvasta palstalta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintorahan perintä

Kirjoittaja zensku » 18 Helmi 2019, 14:41

Jos kela maksaa opintorahaa liikaa tai opintojen keskeytyksestä on unohtunut tehdä ilmoitus, miten he perivät sen takaisin jos rahaa ei vain ole? Opintolaina on myös otettu ja käytetty. Miten kaikki hoituu jos lopetan opinnot? Entäpä jos aloitan työt, saanko mitään etuuksia? Asun omassa asunnossa ja omaisuutta ei ole.

Ylös