opintolaina

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: opintolaina

Re: opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 08:57

Hei maaeev!

Asumiskustannuksiin voit hakea yleistä asumistukea. Tuki ei ole sidoksissa opiskeluun. Se lasketaan ruokakunnan tulojen ja asumismenojen perusteella. Voit laskea arvion asumistuen määrästä laskurilla.

Opintotuki koostuu opintorahasta ja opintolainan valtiontakauksesta. Pelkkää lainantakausta ei myönnetä, vaan se edellyttää myös opintorahan hakemista. Opintorahan suuruus on 325,28 e/kk, kun sinulla on alaikäisiä lapsia huollettavana. Lainantakaus on 650 e/kk.

Opintotuessa on vuositulorajat. Tuen myöntövaiheessa ei tuloja tutkita, tulovalvonta tehdään jälkikäteen. Tuloraja määräytyy sen perusteella montako tukikuukautta opintotukea nostat. Jos työskentelet opintojen ohella, on mahdollista, että tulojen puolesta opintotukeen ei ole oikeutta tai voit nostaa tukea vain muutamalta kuukaudelta.

Vaikka arvioisit, että tulojen vuoksi opintotukeen ei ole oikeutta, mutta haluaisit opintolainaa nostaa, voit hakea opintotukea (opintoraha ja lainantakaus). Kun olet nostanut opintolainan, voit perua tulevia tukikuukausia ja maksaa takaisin mahdollisesti jo maksetut opintorahat. Näin pystyt nostamaan opintoihin opintolainaa, mutta opintorahaa ei lähdetä tulojen vuoksi perimään myöhemmin takaisin.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

opintolaina

Kirjoittaja maaeev » 12 Marras 2019, 08:32

haluan aloittaa psykoterapiaopinnot yliopistossa ja opinnot ovat päätoimisia työn ohella tapahtuvia opintoja. Opiskelu on maksullista täydennyskoulutusta aikuisille ja lukukausimaksut ovat mittavia.
Kysymys on että kun käyn töissä opintojen aikana saanko silti opintolainaa opintoihin jotka ovat päätoimisia ja maksullisia? Miten on muiden tukien laita kuten opintotuki ja asumistuki? Minulla on alaikäisiä lapsia huollettavana.

Ylös