Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Re: Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Joulu 2019, 15:23

Hei riphyvitykset!

Asia on kuten edellä Eveliina onkin jo vastannut. Jos kandiksi valmistumisen jälkeen suoritat ylemmän korkeakoulututkinnon, niin opintolainahyvityksessä huomioidaan alemman ja ylemmän tutkinnon aikana nostetut opintolainat. Sillä ei ole merkitystä, vaikka tutkintonimike vaihtuisikin välissä.

Sinun ei tarvitse erikseen hakea lainahyvitystä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisesta. Kela tutkii oikeuden hyvitykseen, kun tieto valmistumisesta on saatu oppilaitokselta.

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki

Re: Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Kirjoittaja riphyvitykset » 13 Joulu 2019, 10:45

Hei,

Olen siis suorittamassa ylempää korkeakoulututkintoa (DI), joka ei kuitenkaan ole samalla tutkintonimikkeellå kuin alempi (kandi). Suoritan siis molemmat alemman + ylemmän tutkinnon.

Tässä nyt yritin kysyä sitä, että ajatellaanko tutkintoninikkeen muutos kandivaiheesta DI-vaiheeseen alanvaihtona, jolloin olisin oikeutettu vain kandin tutkinnon osalta opintolainan hyvityksiin, vai voinko hakea niitä ylemmän tutkinnon suorittamiseen jälkeen molempien ajalta?

Re: Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Joulu 2019, 15:04

Hei riphyvitykset!

Kysymyksessäsi puhut, että tutkintonimike on ollut alun perin kanditutkinto. Onko se edelleen? Jos valmistumisen jälkeen olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, opintolainahyvityksessä huomioidaan alemman ja ylemmän tutkinnon aikana nostetut opintolainat. Jos nykyiset opinnot ovat myös alemman korkeakoulututkinnon opintoja, voit saada hyvityksen vain alemman korkeakoulututkinnon perusteella. Tällöin tukea haetaan ensimmäisen suoritetun korkeakoulututkinnon perusteella ja se olisi ensimmäinen kanditutkintosi.

Ratkaisevaa on siis se, suoritatko kaksi alempaa korkeakoulututkintoa vai alemman + ylemmän korkeakoulututkinnon.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintolainanhyvitys tutkintonimikkeen vaihduttua

Kirjoittaja riphyvitykset » 10 Joulu 2019, 11:17

Hei,

Olen yliopisto-opiskelija, joka on valmistunut kandivaiheesta ja maisterivaiheessa vaihtanut tutkintonimikettä vanhan tutkinto-ohjelman tullessa takaisin yliopistolle. Nykyinen tutkintonimike on kuitenkin alun perin ollut kandivaiheen tutkinto-ohjelman alla. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että olen oikeutettu opintolainan hyvitykseen vain kandin opintojen osalta nimikkeen vaihdon myötä? Valmistunen kyllä tavoiteajassa koko yliopistotutkinnon osalta.

Ylös