Opintolaina ilman opintorahaa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolaina ilman opintorahaa

Re: Opintolaina ilman opintorahaa

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Joulu 2019, 15:45

Hei SatuA!

Jos nostat tammikuussa opintolainan koko kevään ajalta, voit sen jälkeen perua kevään tulevat tukikuukaudet ja palauttaa tammikuun tuen, joka sinulle varmasti ehtii tulla tilille. Jos taas nostat opintolainaa pikku hiljaa pitkin kevättä, tukikuukaudet kannattaa perua/palauttaa sen mukaan, miltä ajalta olet jo lainaa nostanut.

Opintotuki jatkuu siihen asti, kuin päätöksellä tuki on myönnetty. Jos tuki on myönnetty useammalle vuodelle ja perut vain kevään tukikuukausia, opintotuki jatkuu syksyllä ilman erillistä hakemusta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Re: Opintolaina ilman opintorahaa

Kirjoittaja SatuA » 20 Joulu 2019, 09:53

Ja vielä jatkokysymys: jos palautan kaikki kevään tuet, jatkuuko oikeuteni opintorahaan ja -lainaan kuitenkin normaalisti syksyllä, vai tuleeko minun hakea ne uudestaan?

Opintolaina ilman opintorahaa

Kirjoittaja SatuA » 20 Joulu 2019, 09:29

Hei!

Aloitan tammikuussa monimuoto-opinnot ammattikorkeassa. Hain opintorahaa ja valtiontakausta lainalle ja molemmat myönnettiin juuri. Tuloni ovat kuitenkin liian isot opintorahan saamiselle, mutta lainan haluaisin nostaa, miten minun tulee menetellä? Saamassani päätöksessä lukee, että valtiontakaukseen ei ole oikeutta jos opintorahan peruu etukäteen. Tuleeko minun siis palauttaa tuet sitä mukaa kun ne tilille tulevat?

Ylös