Muutto ja asumistuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Muutto ja asumistuki

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 31 Maalis 2020, 08:43

Hei Koiran omistaja ja Muuttaja20!

Nimimerkille Koiran omistaja: Sinun tulee toimittaa asumistukeen tarkistushakemus, jotta tuki voidaan jatkossa maksaa teille oikein. Kuulutte poikaystäväsi kanssa samaan ruokakuntaan ja asumistuki on näin ollen teille yhteinen. Sillä ei ole Kelassa merkitystä, vaikka vuokrasopimuksessa ei ole hänen nimeään.

Tee asumistukeen tarkistuspyyntö ruokakunnan henkilömäärän muutoksen vuoksi. Pääset tekemään tarkistushakemuksen asiointipalvelussa etusivulta kohdasta hakemukset ja ilmoitukset.

Ruokakunnan henkilömäärän muuttuessa, asumistuki tarkistetaan sen kuukauden alusta, josta muutos on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen.


Nimimerkille Muuttaja20: Tee asiointipalvelun kautta ilmoitus opintotukeen sekä yleiseen asumistukeen, jos muutat asumaan vanhemmillesi. Ilmoituksella tarkistetaan tukien maksut muutostilanteessa.


Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Muuttaja20 » 30 Maalis 2020, 07:52

Hei!
Anoin yleistä asumis- ja opintotukea syksyllä toukokuun loppuun asti ja sain molemmat. Näillä näkymin mulla ei ole enää lähikoulua keväällä (epidemian takia), joten pystyisin opiskella vanhempien kotona. Jos tämän maaliskuun aikana irtisanoisin kämpän ja muuttaisin takaisin vanhemmille, niin mitä mun pitäisi tehdä tukien kanssa? Kämpässä 1kk irtisanominen niin siksi vähän kiire nyt hoitaa parin päivän aikana jos niin päätän. Kiitti jo valmiiks!

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Koiran omistaja » 30 Maalis 2020, 00:07

Hei,
Asun yksin yksiössä ja minulla on asumistuki itselleni. Poikaystäväni muuttaa luokseni 29.3.2020 (kysymykseni on hieman myöhässä). Hän muutti osoitteensa postissa ja väestötietorekisterissä, mutta vuokrasopimus on vain minun nimissäni. Pitääkö minun irtisanoa nykyinen asumistukisopimukseni, miten se tehdään? Ja voinko hakea uutta asumistukea meille yhteisesti, vaikka poikaystäväni nimeä ei ole vuokrasopimuksessa? Mistä alkaen irtisanon nykyisen asumistukeni ja mistä lähtien aloitan seuraavan sopimuksen?

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 17 Joulu 2019, 14:45

Hei!

Kuten on edellä vastattukin, niin tukea maksetaan vain täydeltä kuukaudelta. Jos edellinen vuokrasopimus on voimassa 20.2. saakka ja uusi vuokrasopimus jatkuu 21.2. alkaen. Tällöin katsottaisiin että kyseessä on jatko, jolloin helmikuulta asumistuki voisi tulla maksuun koko kuukaudelta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Vieras » 16 Joulu 2019, 14:20

Asumistukea ei voida maksaa vajaalta kuukaudelta.

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Muuttaja27 » 15 Joulu 2019, 19:36

Hei,
Tiedän, että vuokrasopimuksen tulee alkaa heti kuun alusta, jotta asumistukea voi ko. kuukaudelle saada. Mutta entä jos vuokrasopimus loppuu ennen kuun loppua (esim. 1.2.-20.2.)? Voiko silloin saada asumistuen koko kuukaudelle?

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Joulu 2019, 08:44

Hei tulevamuuttaja123!

Jos teillä on velvollisuus maksaa vuokraa jo joulukuussa, myös vuokrasopimuksen tulisi olla sen mukainen.

Yleistä asumistukea ei ole mahdollista saada vajaalta kuukaudelta. Oikeus siihen alkaa vasta tammikuusta. Toimeentulotukea voitte hakea joulukuulta, mutta vuokrasopimuksesta pitää käydä ilmi velvollisuus vuokranmaksuun. Opintotukeen teidän kannattaa tehdä muutosilmoitus. Opintotuen kannalta merkittävää on se, kuinka monta päivää muutos on voimassa joulukuun aikana. Tarkemmin opintotuesta ja toimeentulotuesta voitte tiedustella opintotuen palstalta ja toimeentulotuen palstalta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Vieras » 09 Joulu 2019, 23:52

Vajaalta kuukaudelta ei makseta asumistukea. Vasta 1.1.2020 alkaen kun sopimuskin alkaa. Toimeentulotukea voi hakea joulukuulle.

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja tulevamuuttaja123 » 09 Joulu 2019, 23:36

Moi, olen tehnyt poikaystäväni kanssa vuokrasopimuksen joka on laitettu alkavaksi vasta 1.1.2020, olemme kuitenkin jo tällä viikolla muuttamassa tähän vuokra asuntoon. Saammeko kelalta asumistukea, opintotukea ja toimeentulotukea ollenkaan joulukuun loppuvuokraan vai menevätkö rahat vuokraan omasta pussista? Olemme muuttamassa molemmat lapsuuden kodeista joten aikaisempia tukia ei olla kelalta saatu.

Re: Muutto ja asumistuki

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 12 Marras 2019, 15:05

Hei Saga2!

Koska asunto ei vaihdu suoraan uuteen, asumistuen tarkistushakemus ei sovi käytettäväksi tilanteessasi. Asumistuki tulee lakkauttaa 1.1.2019 alkaen, koska vanha vuokrasopimus päättyy 31.12.2019. Uuteen asuntoon voit hakea asumistukea uudella hakemuksella. Tukea on mahdollista saada vasta 1.2. alkaen, kun vuokrasopimus alkaa tammikuun puolivälissä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Ylös