Asumistuki ja talolaina

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki ja talolaina

Re: Asumistuki ja talolaina

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 15 Tammi 2019, 09:56

Hei AMV19!

Ikävä kuulla erostanne.

Asumistukea voi saada vuokra-asuntoon vaikka omistaisikin puolet omistusasunnosta. Asumistukea haettaessa tulee olla vuokrasopimus tehtynä. Voit tehdä arviolaskelman asumistuesta sivuiltamme löytyvällä laskurilla: www.kela.fi/laskurit. Lopullisen päätöksen voi saada ainoastaan hakemuksen perusteella.

Tiesithän että voit hakea lapsilisään yksinhuoltajakorotusta, kun olet muuttanut lasten kanssa. Yksinhuoltajakorotus on 53,30 euroa kuukaudessa jokaisesta lapsesta, josta saat lapsilisää. Voit hakea yksinhuoltajakorotuksen lapsilisään, jos et ole avio- tai avoliitossa tai olet muuttanut puolisostasi erilleen yhteiselämän lopettamiseksi

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Asumistuki ja talolaina

Kirjoittaja AMV19 » 14 Tammi 2019, 09:32

Hei!
Olen eroamassa avoliitosta ja muuttamassa kolmen alaikäisen lapsen kanssa vuokralle. Voinko saada asumistukea normaalisti/täysimääräisesti vaikka nimeni on vielä talon lainapapereissa? Oma ja lasten osoite on kuitenkin vuokra-asunnossa.

Entä meneekö järjestys niin, että ensin tehdään vuokrasopimus ja sitten tukihakemus? Mistä voi tietää varmaksi että tuen saa, jotta pystyy maksamaan vuokran?

Ylös