Asumistuki +omistusasunto +ero

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki +omistusasunto +ero

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 10 Touko 2019, 10:17

Hei!

Kiitos viestistäsi.

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Vieras » 09 Touko 2019, 15:47

Volle kirjoitti:Mikä sitten lasketaan eroksi? Se että avioeropaperit on vetämässä? Vai riittääkö että vuokrasopimuksessa lukee muuton syynä ero vaikka virallisesti avioero ei vielä ole astunut voimaan?
Kelan asumistuen etuusohjeessa linjaus kuuluu tällä hetkellä näin: "Avioliitto katsotaan [asumistuen kannalta] päättyneeksi silloin kun puolisot muuttavat erilleen yhteiselämän lopettamiseksi välien rikkoutumisen vuoksi."

Eli voidakseen hakea asumistukea omana ruokakuntana ei tarvitse olla avioeropapereita tehtynä eikä jätettyinä. Pääsääntöisesti osoitukseksi eri ruokakuntaan asumistuessa kuulumisesta riittää asumistuen hakijan oma ilmoitus siitä, että erillään asuminen johtuu välien rikkoontumisesta.

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 08 Touko 2019, 09:56

Hei Volle!

Entisen puolison tulot eivät tosiaan vaikuta asumistukeen, jos asutte erillään parisuhteen päättymisen vuoksi. Syyksi ei siis käy esim. opiskelu tai työskentely toisella paikkakunnalla. Avioeron ei tarvitse olla virallisesti voimassa vaan asumistuen voi saada jo asumuseron aikana.

Kevätterveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Volle » 07 Touko 2019, 13:28

Mikä sitten lasketaan eroksi? Se että avioeropaperit on vetämässä? Vai riittääkö että vuokrasopimuksessa lukee muuton syynä ero vaikka virallisesti avioero ei vielä ole astunut voimaan?

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 07 Touko 2019, 12:52

Hei Volle!

Omakotitalon omistaminen ei ole este saada asumistukea vuokra-asuntoon. Tällöin tukea laskettaessa asumismenona huomioidaan vain vuokra-asunnon menot, ei omakotitalon menoja. Mikäli omaisuudesta syntyisi sinulle esimerkiksi vuokratuloja, tulot huomioidaan asumistuen laskennassa.

Mikäli asutte erillään parisuhteen päättymisen vuoksi, hänen tulot eivät vaikuta enää sinun tukeesi. Jos erillään asumisen syy on jokin muu, esimerkiksi työ tai opiskelu, kuulutte edelleen samaan ruokakuntaan ja puolisosi tulot huomioidaan tuen laskennassa.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Volle » 07 Touko 2019, 11:04

Ja vielä tuo että vaikuttaako aviomieheni tulot minun saamiin tukiin vaikka emme enää asu samassa osoitteessa?

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Volle » 07 Touko 2019, 11:03

Tiedän että palkka vaikuttaa tukiin, lähinnä vain mietin että kun on vuokra-asunnon lisäksi talo niin vaikuttaako se? Vaikka siis itse en siellä asu.

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Vieras » 07 Touko 2019, 07:50

Mm. asunto-osakkeen vastikekuluihin voit saada asumistukea. Omakotitalossa asumisesta en tiedä, mutta ainakin tuki siihen on hyvin pieni.

Re: Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Vieras » 07 Touko 2019, 00:05

Se riippuu ihan sun tuloista.

Asumistuki +omistusasunto +ero

Kirjoittaja Volle » 06 Touko 2019, 20:16

Hei, olenko oikeutettu asumistukeen vuokra-asunnossa vaikka omistan puoliksi velallisen omakotitalon? Talossa asuu tällä hetkellä aviomieheni, minä kahden lapsemme kanssa vuokralla.

Ylös