Asumistuki kun omistaa puolet asunnosta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki kun omistaa puolet asunnosta

Re: Asumistuki kun omistaa puolet asunnosta

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Marras 2019, 14:12

Hei josbetsu!

Jos vuokralainen omistaa asunnosta alle 50 %, hyväksytään vuokrasopimuksen asumismenot sellaisenaan. Jos vuokralainen omistaa asunnosta 50 % tai enemmän, hyväksytään vain omistusasunnon asumismenot.

Kumpaankin osuuteen ei siis ole mahdollista saada asumistukea.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuki kun omistaa puolet asunnosta

Kirjoittaja Vieras » 01 Marras 2019, 14:28

Asumistukea voi saada joko omistusasunnon mukaan tai vuokran perusteella, mutta ei yhtä aikaa puoliksi molemmilla perusteilla. Jos omistaa asunnosta vähintään 50 %, asumistuen kannalta kyse on omistusasunnosta. Tuollaisessa tapauksessa taloudellisesti kannattavaa saattaa olla se, että sopii vastaavansa vastikkeista koko asunnon osalta ja että vuokraa maksetaan vain siltä osin kuin sitä jää maksettavaksi vastikkeen määrän yli. Tällöin asunnon vastikkeet koko asunnon osalta saatetaan huomioida asumistuen hakijan asumismenoiksi, vaikka sen yli menevää vuokraa ei huomioidakaan. Huonompi vaihtoehto asumistuen hakijalle on se, jos vastikkeistakin vain 50 % huomioitaisiin asumismenoksi (eikä vuokrasta yhtään).

Asumistuki kun omistaa puolet asunnosta

Kirjoittaja josbetsu » 01 Marras 2019, 12:29

Hei
Varmistaisin vielä, olenko ymmärtänyt oikein. Asumistukea voi siis saada omistusasuntoon (korot, vastike). Jos henkilö omistaa asunnosta puolet, ja asuu siinä lastensa kanssa, ja maksaa vuokraa toisesta puoliskosta (toinen omistaja ei siis asu asunnossa), voiko tähän vuokran puolikkaaseen saada asumistukea?
Kiitos jo etukäteen.

Ylös