Työttömyyspäiväraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työttömyyspäiväraha

Re: Työttömyyspäiväraha

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 18 Tammi 2019, 14:40

Hei Ttjj85!

Jostakin syystä sinun päivärahasi määrä on muuttunut, tämä syy pitäisi kyllä selvitä työmarkkinatuki päätöksestäsi.
Tarkastele päätöstäsi ja ota tarvittaessa yhteys puhelinpalveluumme jotta tilannettasi voidaan tarkastaa henkilökohtaisella tasolla.


Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva

Työttömyyspäiväraha

Kirjoittaja Ttjj85 » 17 Tammi 2019, 14:05

Kuinka voi olla mahdollista että minulla on otettu yli vuoden ajan verot 2 kertaa työmarkkinatuesta? Saan 764.44e verot jää 611.55 ja tästä vielä lähtee vero
489.24 on mitä jää käteen. Aktiivimalli on täyttynyt mutta eipä vaikuta mihinkään. Miksi tippunut pväraha ennen sain 40.82e/pvä nyt jostain syystä 38.22e/pvä. Todella ihmeellistä toimintaa.

Re: Työttömyyspäiväraha

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 30 Marras 2018, 10:49

Hei!

Voit hakea Kelan asiointipalvelussa työttömyysturvaa 1.1.2019 alkaen. Lähetä hakemus Kelaan vasta 5 työttömyyspäivän jälkeen, jotta omavastuuaika on ehtinyt kulua. Hakemuksen käsittely on näin sujuvampaa Kelassa. Merkitse kuitenkin hakemukseen (tai työttömyysajan ilmoitukseen) päivät heti ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien. Työttömyysturvassa uusien hakemuksien keskimääräinen käsittelyaika on 19 päivää.

Jos lomarahat maksetaan päättyneestä työsuhteesta ja haet työttömyysturvaa työsuhteen päättymisen jälkeiseltä ajalta, niin ne eivät vaikuta työttömyysturvaasi.

Kun saat myöntävän työttömyysturvapäätöksen, saat ensimmäisen maksun kahdelta viikolta. Tämän jälkeen työttömyysturvaa maksetaan ilmoituksesi perusteella neljän viikon jaksoissa jälkikäteen.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva

Työttömyyspäiväraha

Kirjoittaja Vieras » 29 Marras 2018, 13:33

Määräaikainen työsuhteeni päättyy 31.12.2018. Työttömyys alkaa siis 1.1.2019. Minä päivänä oikeus työttömyyspäivärahaan alkaa? Olettaen että asioinnit TE-keskuksen ja Kelan kanssa ovat hoituneet asianmukaisesti, sekä tarvittavat hakemukset ja liitteet on toimitettu tarvitseville tahoille ja olen ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi 1.1.2019 alkaen.
Vaikuttaako työttömyyspäivärahan alkamispäivään se, maksetaanko työsuhteen aikana kertyneet vuosilomapäivät rahana vai käytänkö ne työsuhteen aikana vapaapäivinä? Tai vaikuttaako jokin muu työsuhteen aikana tapahtuva asia tulevan työttömyyspäivärahan alkamispäivään?
Yritän siis toimia niin että mikään ei viivästyttäisi työttömyyspäivärahan maksamista. Ja milloinkaan ei voi ihan varma olla mitkä asiat tähän vaikuttavat. Ja pystynkö omalla toiminnallani työsuhteen aikana estämään työttömyyspäivärahan maksamisen viivästymisen. Kiitos.

Ylös