Työttömyysturvan hakemukseen tarvittavat liitteet

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työttömyysturvan hakemukseen tarvittavat liitteet

Re: Työttömyysturvan hakemukseen tarvittavat liitteet

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 30 Tammi 2019, 10:47

Hei almv!

Vaikka työssäoloehto ei täyttyisi, työskentelyajat voidaan kirjata ylös. Mikäli sinulle tulee lisää työskentelyjaksoja, voi työssäoloehto täyttyä. Kela seuraa sen kertymää.

Palkka laskelmat ja työsopimukset kannattaa siis toimittaa työssäoloehdon laskennassa huomioitavalta ajalta eli viimeisen 28 kuukauden ajalta. Mikäli et selvityksiä halua toimittaa, päätös tehdään toimittamiesi tietojen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Työttömyysturvan hakemukseen tarvittavat liitteet

Kirjoittaja almv » 28 Tammi 2019, 16:27

Valmistuin ammattikorkeakoulusta viime vuoden marraskuussa. Nyt jäin lyhyen sijaisuuden jälkeen työttömäksi. Tein työttömyysturvan hakemuksen, ja asiointipalvelussa pyydetään liittämään kopio työsopimuksesta ja palkkalaskelma tai palkkatodistus. Pitääkö minun liittää viimeisin työsopimus, vai kaikki työsopimukseni? Kuinka pitkältä ajalta palkkalaskelmia pitää toimittaa?

Olen tehnyt opiskeluaikana loppupuolella/heti valmistumisen jälkeen kaksi parin kuukauden mittaista sijaisuutta, ja opiskeluaikana olin myös tarvittaessa töihin kutsuttavana. En kuitenkaan koe, että työssäoloehtoni tulisi täyteen – tarvittaessa töihin kutsuttavana en saanut työtunteja niin paljoa, jotta osa-aikatyön työssäoloehto täyttyisi. Hakemukseenkin merkitsin, ettei työssäoloehto täyty.

Ylös