Tuet osa-aika työssä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tuet osa-aika työssä

Re: Tuet osa-aika työssä

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 18 Helmi 2019, 11:00

Hei Fruitella98!

TE-palvelut tutkii oikeutesi työttömyysetuuteen ja lähettää siitä lausunnon Kelalle. Jos täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada peruspäivärahaa. Jos et täytä työssäoloehtoa, voit saada työmarkkinatukea, mutta vasta viiden kuukauden odotusajan jälkeen, jos sinulla ei ole ammatillista tutkintoa.

Jos olet 18–24-vuotias työtön, jolla ei ole ammatillista koulutusta, edellytetään lisäksi, että olet hakenut sinulle soveltuvaan ammatilliseen koulutukseen etkä ole kieltäytynyt, eronnut tai et ole tullut omasta syystäsi erotetuksi tällaisesta koulutuksesta. Tämä koskee sekä työmarkkinatuen että peruspäivärahan saamista. Tästä voit kysyä tarkemmin TE-palveluista.

Jos et kuulu työttömyyskassaan, voit hakea työttömyysturvaa Kelasta. Voit toimittaa hakemuksen ja liitteet asiointipalvelun kautta. Kela antaa päätöksen työttömyysetuudestasi, kunhan on saanut lausunnon TE-palveluilta.

Ystävällisesti
Maarit | Kela työttömyysturva

Tuet osa-aika työssä

Kirjoittaja Fruitella98 » 15 Helmi 2019, 20:33

Hei! Olen työskennellyt viimeiset 6,5kk osa-aikatyössä n. 18-20h/vko. Minulla ei ole ammattia ja olen valmistunut 2017 ylioppilaaksi ja hakenut kouluun viime yhteishaussa. Maaliskuun alussa työmääräni pienenee 1vuoro/3vko. Ilmottauduin juuri työttämäksi työnhakijaksi, mutta mitä tukea olen oikeutettu saamaan ennen kuin saan koko aikaisen työn?

Ylös