Tmi

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tmi

Re: Tmi

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 31 Heinä 2019, 08:25

Hei!

Kun olet liiton jäsen, sinun tulee ensisijaisesti selvittää oletko oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan. Mikäli siihen ei ole oikeutta, esimerkiksi työssäoloehto ei täyty, voit hakea työttömyysetuutta Kelasta.

Se oletteko naimisissa vai avopuolisoita ei vaikuta oikeuteesi hakea työttömyysetuutta Kelasta. Tuen maksaminen edellyttää myös puoltavaa työvoimapoliittista lausuntoa, jonka antaa TE-Palvelut.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Re: Tmi

Kirjoittaja MikaV » 30 Heinä 2019, 11:16

Hei, hyvä että tietoa löytyikin Kelan sivuilta en tuota ole huomannut.

En siis työskentele puolisoni yrityksessä mutta tuo on harkinnassa jos työmäärä kasvaa, hieman ihmetystä herättää tuo palkkaus koska käsittääkseni lain mukaan tmi ei voi maksaa palkkaa itselleen, puolisolleen tai alle 14-vuotiaalle perheenjäsenelle.

Kuulun Teollisuusliittoon, voinko siis hakea Työttymyysturvaa jos työskentelen esim. osaaikaisesti puolisoni yrityksessä?
"Jos yrittäjän perheenjäsen, joka ei ole yrityksen omistaja, ei ole palkansaajia vakuuttavan työttömyyskassan jäsen tai hänellä ei ole oikeutta ansiopäivärahaan, hän voi hakea työttömyysturvaa Kelasta."

Vaikuttaako se olemmeko naimisissa?

Re: Tmi

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 29 Heinä 2019, 08:59

Hei MikaV!

Lakimuutos on tullut voimaan ja asiasta on tämän vuoden puolella tiedotettu kahdessa Kelan ajankohtaisohjeessa. Ensimmäinen julkaistu 7.1.2019 ja toinen julkaistu 12.6.2019. Työssäoloehdon kertymisestä on kerrottu myös Mikä on työssäoloehto? sivulla.

Yrittäjän perheenjäsen on 1.7.2019 alkaen ollut samassa asemassa kuin palkansaaja. Tämä koskee henkilöitä, joilla ei ole yrityksessä omistusta eikä määräysvaltaa, mutta työskentelevät perheyrityksessä. Työssäoloehto on yrittäjän perheenjäsenille 52 viikkoa. Työn tulee täyttää samat edellytykset kuin muidenkin palkansaajien. Työajan tulee olla siis vähintään 18 tuntia viikossa ja palkan työehtosopimuksen mukainen.

Kertomasi perusteella työskentelet palkatta, joten lakimuutoksesta huolimatta työssäoloehto ei täyttyisi.

Yrittäjän työssäoloehto edellyttää, että on YEL- tai MYEL-työtuloja tai yrittäjänä ansaittuja TyEL:n työansioita.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Re: Tmi

Kirjoittaja MikaV » 27 Heinä 2019, 15:51

Hei, aikaisemman viestin linkissä Yrittäjät sivustolta on mainittu lain muutoksen jälkeen työssäoloehto 52 viikkoa, onko tuo kyseisen linkin laki tullut voimaan?

"Hallitus esittää, että muutos tulisi voimaan 1.7.2019. "

https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/599 ... sa-paranee
https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/ ... uolison-ja
Jos kyseinen laki on tullut voimaan olenko silloin palkansaaja vai yrittäjä jos työskentelen palkatta puolisoni Tmi:ni yrityksessä ja miten määräytyy kenties oikeuteni työttömyyskorvaukseen?

Mistä näistä muutoksista/uusista laista voi etsiä tietoa tai kysyä?

Re: Tmi

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 23 Heinä 2019, 08:33

Hei MikaV!

Kyseisessä tilanteessa työskentely ei täytä työssäoloehtoa eikä sitä voida lukea aktiivisuudeksi. Mikäli työvoimapoliittinen lausunto on esteetön, on työmarkkinatuki kuitenkin mahdollinen.

Työmarkkinatuesta voit lukea lisää www.kela.fi/tyomarkkinatuki.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva

Tmi

Kirjoittaja MikaV » 20 Heinä 2019, 10:15

Hei, miten käytännössä toimii jos olen avopuolisollani (ei siis olla naimisissa) ja hän työllistää minut tulevaisuudessa osa-aikaisesti, kerryyttääkö tuo työssäoloehtoa, täyttääkö se aktiivimallin, nykylain säädännön mukaan ilmeisesti en ole yrittäjä jos en omista ko. yrityksestä osuuksia?

Eli oikeuttaako se minut työmarkkinakorvaukseen ja miltä osin, tmi yrityshän ei voi lain mukaan maksaa palkkaa puolisolleen joten miten toteeksi näytetään palkkatodistus kyseisessä tapauksessa?

https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/599 ... sa-paranee

Ylös