työttömyysturva työssä käyvälle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: työttömyysturva työssä käyvälle

Re: työttömyysturva työssä käyvälle

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Marras 2019, 10:10

Hei!

Perustoimeentulotuki on tosiaan viimesijainen etuus ja oikeus ensisijaisiin etuuksiin tulee selvittää. Työttömyysturva on ensisijaista etuutta toimeentulotukeen nähden.

Ole yhteydessä te-palveluihin ja ilmoittaudu kokoaikatyönhakijaksi. Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Kelasta haetaan työttömyysturvaa.

Kun teet osa-aikatyötä tai keikkatyötä, niin työttömyysetuus voidaan sovitella yhteen tulojesi kanssa eli voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Soviteltu työttömyysetuus on mahdollinen muun muassa silloin, jos saat tuloa osa-aikatöistä/keikkatyöstä, jonka työaika on enintään 80 % kokoaikatyön ajasta. Jos olet omasta aloitteestasi lyhentänyt työaikaasi, et voi saada soviteltua työttömyysetuutta.

Työttömyysetuuden määrään vaikuttavat kaikki ansiotulot, jotka ylittävät suojaosan. Suojaosa tarkoittaa sitä rahamäärää, jonka voit ansaita ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuteesi. Suojaosa on 279 euroa, jos etuus maksetaan 4 viikon välein JA 300 euroa, jos etuus maksetaan kuukauden välein. Perussääntö on, että jokainen suojaosan ylittävä palkkaeuro vähentää työttömyysetuutta 50 senttiä. Palkka sovitellaan yhteen työttömyysetuuden kanssa siinä etuuden maksujaksossa, jonka aikana se maksetaan.

Lisää sovitellusta työttömyysetuudesta sivuillamme: www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva

Re: työttömyysturva työssä käyvälle

Kirjoittaja Millax » 12 Marras 2019, 13:00

Voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Ilmoitaudu työkkäriin. Sielläkin neuvovat sinua.
Kela tarvitsee joka tapauksessa työkkärin lausunnon asiasta.

työttömyysturva työssä käyvälle

Kirjoittaja Vieras » 12 Marras 2019, 12:53

Teen töitä 1-5h/päivä, ja Kela kehotti hakemaan työttömyysturva etuutta toimeentulotuen ollessa viimesijainen tuki. Kelan sivuilla kuitenkin lukee, että täytyy olla työtön työtä hakeva. Olen töissä, voinko silti saada työttömyysturvaa/tukea?

Ylös