Palkkatiedot ulkomailta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Palkkatiedot ulkomailta

Re: Palkkatiedot ulkomailta

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 29 Marras 2021, 09:00

Hei Harism!

Voit kyllä halutessasi valittaa päätöksestä, jonka olet saanut ja asia käsitellään annettujen tietojen perusteella. Kysy Kelasta palstalla ei voida ottaa tarkemmin kantaa valituksen käsittelyprosessiin.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva

Palkkatiedot ulkomailta

Kirjoittaja Harism » 27 Marras 2021, 02:24

Moikka,

Olen muuttanut ulkomailta takaisin Suomeen ja jouduin irtisanoutumaan työstäni tämän johdosta. TE-Palvelut ja Kela heitä mukaillen on asettanut minulle 3kk karenssin koska en ole esittänyt pätevää syytä irtisanoutumiselleni. Päätöksessä viitataan työttömyysturvalain 2a luvun 3§, koska en muuttanut viikon sisällä työsuhteen päättymisestä takaisin Suomeen. Tuo olisi ollut mahdotonta toteuttaa.

Mutta työttömyysturvalain 2a luvun 2§ sanotaan että irtisanoutumiselle on pätevä syy jos työntekijä ei ole oikeutettu soviteltuun työttömyysetuuteen ja palkka on alle 1134€ kuukaudessa. Ja olen miettinyt valittaa karenssista tällä perusteella.

Mutta miten voin osoittaa tuon että palkkani on ollut alle 1134€ kuukaudessa täysiaikaisesta työstä, jos tätä kysytään? Olen sulkenut pankkitilini lähtömaassa, eikä tilitietoja annettaisi etänä missään tapauksessa kuitenkaan. Lähtömaassani ei ole myöskään ole Suomessa käytettävän kaltaista palkkatodistusta saatavilla. Kaatuuko valitukseni tähän ettei minulla ole mitään keinoa todistaa palkkatietojani?

--
Harri

Ylös