Sairasloma työttömyyden aikana

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sairasloma työttömyyden aikana

Re: Sairasloma työttömyyden aikana

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Syys 2019, 14:45

Hei Sairaanaoltu!

Työttömyysturvaa voidaan myöntää myös sairasloman ajalta, mikäli TE-palveluiden antamalla lausunnolla ei ole estettä tuen maksamiselle ja sairauspäivärahaa ei ole myönnetty. Työttömyysturvaa voidaan myös maksaa vielä sairauspäivärahan omavastuuajalta.

Sairauspäivärahan myöntämisestä ja lääkärintodistuksista voit halutessasi tiedustella Kysy sairausajan etuuksista palstalta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva

Sairasloma työttömyyden aikana

Kirjoittaja Sairaanaoltu » 04 Syys 2019, 10:44

Jos on työttömänä työnhakijana TE-toimistossa ja sairastuu ja on edelleen työtön työnhakija TE-toimistossa.
Kun sairaspäivärahaa on haettu ja jos sitä ei myönnetä, niin voidaanko silloin hakea vielä työmarkkinatukea, koska TE-toimistossa on oltu kaiken aikaa työttömänä työnhakijana.

Entä noudatetaanko tässä 3kk takautuvaa hakuaikaa, vaikka sairaspäivärahaa on haettu ajoissa? Vai katsotaanko mahdollinen työmarkkinatukihakemus täysin uutena hakuna sen jälkeen, kun kielteinen sairaspäivärahapäätös on tullut.

Eikö lääkärintodistus ole AINA riittävä todistus työkyvyttömyydestä? Voidaanko lääkärintodistuksesta huolimatta vaatia muita selvityksiä? Lääkärihän on kuitenkin työkyvyttömyyden todennut ja vahvistanut. Lääkäri kai on kuitenkin se enemmän ammattilainen ko. asiassa kuin Kelan käsittelijä. En tosin tiedä ko. Kelan käsittelijän ammattitutkintoa, se ei mistään selvinnyt.

Ylös