Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Re: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Touko 2019, 14:52

Hei UkkostaIlmassa!

Kelalle ei ole merkitystä onko sopimus määräaikainen vai tarvittaessa töihin kutsuttava, mutta sinun tulee ilmoittaa työnteosta TE-palveluihin. He tutkivat, voivatko edelleen antaa puoltavan lausunnon työttömyysetuuden maksamiselle.

Ystävällisesti
Maarit | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja UkkostaIlmassa » 22 Touko 2019, 11:48

Kiitos vastauksesta. Miten tuon ensimmäisten kysymysteni kohdat, onko sillä vaikutusta onko sopimus kutsuttaessa vai määräaikainen?

Re: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Touko 2019, 10:56

Hei UkkostaIlmassa!

Soviteltua päivärahaa voi saada jos olet osa-aikatyössä tai enintään kaksi viikkoa kestävässä kokoaikatyössä. Suojaosa kuukaudessa on 300 euroa, jonka alle jäävät tulot eivät vaikuta etuuden määrään. Jos tulosi ovat yli 300 kuukaudessa, vähentää jokainen suojaosan ylimenevä euroa työttömyystukea 50 senttiä. Ilmoita aina työpäivät ja tunnit työttömyysajanilmoituksella, myös silloin kun tulosi ovat alle suojaosan. Ilmoituksen perusteella tutkitaan, kuinka tehty työ vaikuttaa päivärahaan.

1.4.2019 lukien osa-aikaisen työn palkkatulo vaikuttaa työttömyysetuuteen vasta silloin, kun palkka on maksettu. Edellyttäen myös että sovitellun päivärahan ehdot täyttyvät.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja UkkostaIlmassa » 21 Touko 2019, 23:14

Korjaus* Toukokuun lopussa 4 päivää, kesäkuun alussa 4 päivää

Re: Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja UkkostaIlmassa » 21 Touko 2019, 23:13

Lisäksi kysyisin vielä, että jos nämä päivät osuu kuun vaihteeseen, eli toukokuun lopussa ja 4 päivää alussa, niin lasketaanko se esim. 400e/toukokuu ja 400e/kesäkuu ja sovelletun vähennykset tehdään sen mukaan. Vai meneekö se niin että kun juuri tuo väli on yksi kokonainen työttömyysturvahaku jakso, niin se lasketaan työttömyyskorvaukseen 800e/jakso? Silloin se olisi hyvin epäreilua, koska liitossa pystyy saamaan kuukausittain, kelassa vain 4 viikon jaksoissa joka on määräytynyt silloin kun ensimmäinen maksu päivä aikoinaan on ollut.

Omaehtoinen opiskelu ja lyhyt työsuhde

Kirjoittaja UkkostaIlmassa » 21 Touko 2019, 17:34

Hei, opiskelen yliopistossa omaehtoisena opiskelijana ja saan työttömyystukea vielä ens vuoden syksyyn saakka. Nyt minulle tarjottiin väh 7 päivää töitä. Työnantaja tekee kutsuttaessa sopimuksen, näitä sopimuksia he tekevät tälläisiin lyhyisiin pätkiin ja myös sillä ajatuksella että jos joitain päiviä vielä sitten sen loma jakson aikana tulee.
Miten tämä vaikuttaa minun työttömyyskorvaukseen? Maksetaanko silloin soviteltua työttömyystukea vai otetaanko noin lyhyttä pätkää ollenkaan huomioon? Miten tuon kutsuttaessa sopimuksen kanssa? Saako sellainen olla vai täytyykö minun vaatia niiltä päiviltä määräaikainen työsopimus?

Ylös