Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Huhti 2020, 10:37

Hei tyomyyra!

Sinun kannattaa kysyä omaehtoisesta opiskelusta TE-palvelusta, koska he päättävät siitä ja antavat lausunnon asiasta. Kela maksaa työttömyysetuuden lausunnon perusteella.

Ilmoita työttömyysajanilmoituksessa kun työn alkaminen on ajankohtaista, että työttömyys päättyy koska aloitat työn. Näin etuus saadaan maksettua oikein.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja tyomyyra » 19 Huhti 2020, 14:32

Hei,
Olen saanut kesäksi palkallisen harjoittelun, jonka aikana en tarvitse työttömyysetuutta. TE-palvelut ovat myöntäneet minulle työttömyysetuutta omaehtoiseen opiskeluun 24 kuukaudeksi. Siirtyvätkö kesän etuuskuukaudet käytettäväksi myöhemmin, kun vain ilmoitan kelalle kesän ajan ilmoituksissa että olen ollut töissä?

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 24 Kesä 2019, 10:43

Hei Vieras!

Kuten Taru vastasi edellisessä kommentissa, niin tähän vaikuttaa se, minkälainen lausunto Kelalle on tullut TE-palveluilta.

Voit käydä katsomassa lausunnon esimerkiksi Kelan asiointipalvelun kautta.

Jos lausunnossa ei ole erikseen ilmoitettu opiskelujen loma-aikoja, niin silloin ilmoita myös kesän ajalle opiskelusta.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Vieras » 23 Kesä 2019, 17:57

Hei! Varmistaisin vielä, että aiemmin tässä ketjussa mainittu käytäntö on edelleen voimassa.

Opiskelen siis ammattikorkeakoulussa työttömyysetuudella tuettuna, eikä opintoihin kuulu virallista kesäloma-aikaa, vaan kesäjakso/kesälukukausi, jonka aikana tutkintoon kuuluvia opintoja ei kuitenkaan välttämättä ole tarjolla. Merkkaanko siis myös kesän aikana edelleen arkipäiville "koulutuksessa/opiskellut", vaikkei opiskelua olisikaan ollut? Ja riittääkö siis, että opintopisteitä kertyy kaiken kaikkiaan vähintään 5op/kk (eli vuodessa esim. 60), vaikkei suoritusmerkintöjä tulisikaan kesäaikana?

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Kesä 2019, 10:53

Hei MKamk!

Mikäli opiskelet myös kesällä, kannattaa asiasta ilmoittaa TE-palveluihin. Jos he antavat kesäajan opiskelustasi uuden lausunnon, ilmoita siinä tilanteessa työttömyysajanilmoitukseen koulutuksessa/opiskellut.

Jos uutta lausuntoa ei tule ja Kelaan toimitetun lausunnon perusteella olet kesän kesälomalla, ilmoita silloin olevasi työtön.

Ystävällisiin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja MKamk » 03 Kesä 2019, 12:16

Hei!

Mitä jos opiskelee omaehtoisia opintoja ammattikorkeakoulussa, mutta haluaa koulun virallisella kesälomalla toteuttaa kesäopintoja? Opinnot toteutetaan itsenäisesti verkossa, eikä niitä tehdä välttämättä joka päivä kesän ajan.

Pitääkö ne merkitä jotenkin eri tavalla Kelan hakemukseen? Vai onkohan sillä väliä, koska opintopisteet lisätään omaan edistymiseen vasta kesän jälkeen, kun opettajat palaa lomalta.

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 18 Touko 2018, 10:04

Hei!

Kiitos kommentistasi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Vieras » 17 Touko 2018, 16:54

amkopis kirjoitti:Entäs kun opiskelee omaehtoisesti ammattikorkeakoululla ja näin kesällä ei ole koulu tai harjoittelu/työpaikka, eikä sen takia saa opintopisteet. Sopimuksessa on, että noin 5 op/kk tarvii olla.
Käsittääkseni keskimäärin 5op/kk riittää, eli periaatteessa riittää jos olet suorittanut esim. 30.6.18 mennessä 6 x 5op eli 30 op. Suoritukset voi olla vaikka 15.5. mennessä tehtyjä. Samoin syyslukukaudella jos teet taas 6 x 5op eli 30 op puolen vuoden aikana, ei loma-ajoilla ole väliä.

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 02 Touko 2018, 09:59

Hei!

TE-palvelut seuraa opintojesi etenemistä omaehtoisten opintojen aikana. Neuvoisin olemaan sinne yhteydessä ja keskustelemaan asiasta.

Keväisin terveisin
Katariina | Kela työttömyysturva

Re: Omaehtoinen opiskelu ja kesäloma

Kirjoittaja amkopis » 29 Huhti 2018, 19:49

Entäs kun opiskelee omaehtoisesti ammattikorkeakoululla ja näin kesällä ei ole koulu tai harjoittelu/työpaikka, eikä sen takia saa opintopisteet. Sopimuksessa on, että noin 5 op/kk tarvii olla.

Ylös