Lyhyt määräaikainen työ ja asumistuen tarkastaminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lyhyt määräaikainen työ ja asumistuen tarkastaminen

Re: Lyhyt määräaikainen työ ja asumistuen tarkastaminen

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 20 Touko 2019, 14:18

Hei!

Työn kesto ei suoraan kerro pitääkö asumistuki tarkistaa, myös palkan määrällä on vaikutusta. Yleinen asumistuki tulee tarkistaa, jos tulot nousevat 400 euroa kuukautta kohti verrattuna aiemman päätöksen perusteena olleeseen tuloon.

Tuki tarkistetaan sitä kuukautta seuraavan kuukauden alusta, jolloin tulojen muutos on voimassa kuukauden 1.päivästä alkaen. Jos tulot esimerkiksi muuttuvat 1.6., tuki tarkistetaan 1.7. alkaen. Mikäli tulot muuttuisivat 3.6., tuki tarkistettaisiin 1.8. alkaen.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että muutaman viikon työssä työ on ehtinyt päättyä ennen kuin tuen tarkistus olisi. Jos tarkistusajankohdasta eteenpäin tulot ovat samat kuin ennen työn alkamista, ei tuen määrä muutu.

Mikäli epäilet, että asumistukea olisi syytä tarkistaa, sinun tulee täyttää tarkistushakemus. Toimita liitteeksi kopio työsopimuksesta. Jos palkka vaihtelee, anna hakemuksessa arvio palkan määrästä. Palkkalaskelmat Kela saa suoraan tulorekisteristä. Tarkistushakemus kannattaa tehdä heti töiden alkamisen jälkeen. Todennäköisesti päätös annetaan vasta kun vähintään yksi palkka on maksettu.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Lyhyt määräaikainen työ ja asumistuen tarkastaminen

Kirjoittaja Vieras » 20 Touko 2019, 09:21

Hei,

olen ollut 5 ja puoli viikkoa kestävässä työssä. Työmäärä ei ole ollut ihan täysillä viikkotunneilla, joten työstä saadut palkat eivät ole hirveän suuret. Ennen ja jälkeen tämän työn olen työtön.

Pitääkö tuon pituisen työn takia asumistuki tarkastuttaa?
Kuinka pitkän määräaikaisen työn takia asumistuki pitää tarkastuttaa, jos sitä ennen ja jälkeen on työtön?
Pitääkö palkkalaskelmat olla asumistuen tarkastuksessa mukana, eli pitääkö niitä odottaa ja hakea tarkistusta vasta kun työ on päättynyt ja palkat on maksettu? Vai voiko asumistuen tarkastukseen laittaa arviot palkkojen määrästä?

Ylös