Kommuunin perustaminen ja asumistuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kommuunin perustaminen ja asumistuki

Re: Kommuunin perustaminen ja asumistuki

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 16 Elo 2019, 09:56

Hei Sandifi!

Asunnon tulee olla sellainen, että siinä on selkeästi riittävän yksityisyyden takaavat tilat. Hakemuksessa voi antaa selvityksen esimerkiksi asunnon koosta ja huonemäärästä sekä yhdessä asumisen syystä. Lisäksi vuokran tosiasiallista maksamista voidaan selvittää.

Tilanne tutkitaan aina hakemuksen perusteella, eikä palstalla voida ennakoida päätöstä ja luvata että lisäselvityksiä ei tarvittaisi.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Kommuunin perustaminen ja asumistuki

Kirjoittaja Sandifi » 15 Elo 2019, 12:50

Hei,

Elämäntilanteen muutoksen takia harkitsen kahden alivuokralaisen ottamista asuntooni. Tarvitsisin neuvoa mitä kaikkea asumistuen hakemisessa tulevien alivuokralaisteni täytyy ottaa huomioon jotta:

- Kaikki talossani asuvat katsotaan omaksi ruokakunnakseen
- Meitä ei katsottaisi avopuolisoiksi

Asuntoni on hieman vajaa 100 neliöinen 4h+k+s kaksikerroksinen rivitalohuoneisto, jonka yläkerrassa on kolme makuuhuonetta. Makuuhuoneiden välistä äänieristystä on parannettu seinää uusimalla ja äänieristysovet asentamalla.

Itse olen vakituisessa työssä käyvä ja asunnon omistaja, mutta pidän mahdollisena että tulevat alivuokralaiseni saattavat olla työttömiä tai opiskelijoita. Kysymykseni kuuluu että millaiset selvitykset heidän mahdollisiin asumistukihakemuksiinsa pitäisi laittaa, jotta prosessi menisi kerrasta oikein.

Ylös