Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Re: Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 20 Maalis 2019, 09:49

Hei Tyohaluinen!

Siihen en osaa vastata. Sinun täytyy kysyä tätä asiaa päivärahan maksajalta.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet

Re: Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Kirjoittaja Tyohaluinen » 19 Maalis 2019, 16:30

Hei,

kiitos vastauksesta! Ymmärrän toki, että työnteosta päättää asevelvollinen itse, mutta täsmennän vielä kysymystäni: onko niin, että jos ei sotilasavustusta saa, palveluksen aikana tehdyt viikonlopputyöt eivät vaikuta muihin tulonlähteisiin? Toisin sanoen palveluspaikan maksamat päivärahat ja palvelusta varten osoitettu asunto eivät liity velvollisen nettotuloihin millään tavoin?

Kiitoksia!

Re: Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 14 Maalis 2019, 10:24

Hei Tyohaluinen!

Siviilipalveluksen koulutusjakson ajalta Kela maksaa siviilipalvelusmiehen oman vakinaisen asunnon asumismenot sotilasavustuksen asumisavustuksena sen kuukauden loppuun, jonka aikana palvelus koulutuskeskuksessa päättyy.

Koulutusjakson jälkeen Kela maksaa asumisavustusta siviilipalvelusmiehen vakinaisen asunnon asumismenoista silloin, kun palveluspaikka osoittaa hänet asumaan johonkin muuhun asuntoon.

Jos siviilipalvelusmies asuu omassa asunnossaan, vaikka palveluspaikka on osoittanut hänelle muun asunnon asumispaikaksi, Kela maksaa asumisavustuksena siviilipalvelusmiehen vakituisen asunnon asumismenot. Kelalle ei ole siis merkitystä, kummassa asunnossa siviilipalvelusmies asuu.

Jos palveluspaikka osoittaa siviilipalvelusmiehen asumaan hänen omaan vakinaiseen asuntoonsa tai ei osoita hänelle mitään asuntoa, palveluspaikka vastaa vakituisen asunnon asumismenoista.

Sinun tulee itse päättää työnteosta. Sotilasavustukseen vaikuttavat käytettävissä olevat nettotulot. Palkkatulot eivät pääsääntöisesti vaikuta silloin, jos niitä on vain yhdeltä kuukaudelta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Työnteko kannattavaa vain jos ei saa sotilasavustusta?

Kirjoittaja Tyohaluinen » 13 Maalis 2019, 00:48

Hei!

Onko niin, että mikäli siviilipalveluspaikan kustantama asunto on palvelusvelvollisen ainoa asunto, hän ei saa sotilasavustusta? (Olettaen, että muutkaan perusteet eivät päde, kuten opintolaina jnejne.) Jos tilanne on tämä, jääkö viikonlopun keikkatöistä saatava tulo käteen kokonaan, kun kaikki tulot ovat joko päivärahaa tai omaa ansiotuloa?

Toisaalta taas, jos on esimerkiksi ottanut opintolainaa, jääkö palvelusvelvolliselle nämä kaksi vaihtoehtoa: joko kuitata korot sotilasavustuksella ja olla tekemättä töitä tai tehdä töitä, jos ja vain jos niistä saatavat tulot ylittävät korkojen määrän, jolloin kokonaishyöty on suurempi kuin sotilasavustuksen kanssa?

Summaten: työnteko kannattaa rahallisesti vain, jos mikään sotilasavustusperuste ei toteudu ko. yksilön kohdalla, tai jos töitä pystyy tekemään yli sotilasavustuksen määrän - eikö vain? (Jälkimmäisessä tapauksessa toki tuntipalkka "hupenee", koska sotilasavustusta vastaavan osan kokonaispalkasta saisi ilman työntekoakin.)

Kiitos selvennyksistänne jo etukäteen!

Ylös