Opintolainan korot

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolainan korot

Re: Opintolainan korot

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 01 Elo 2019, 14:02

Hei!

Toimeentulotuessa ei huomioida menoina mainitsemiasi muutoskuluja.
www.kela.fi/toimeentulotuki-mihin-menoihin

Kela voi korvata opintolainojesi korot sotilasavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana.

Voit hakea avustusta sotilasavustushakemuksella (SA1). Sen on täytettävissä myös Kelan sähköisessä asiointipalvelussa . Liitteeksi tulee toimittaa pankin ilmoitus tai maksukuitti, jos korot maksetaan kuukausittain.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Re: Opintolainan korot

Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2019, 22:44

Asevelvollisen opintolainan lyhennysten ja koron maksu alkoi kuukausittain heinäkuussa ja asevelvollisuus päättyy joulukuussa. Maksaako Kela nämäkin korot heinä-joulukuun ajalta sotilasavustuksena. Mitä lomakkeita pitää toimittaa Kelaan korkojen maksamiseksi? Voiko opintolainan lyhennyssuunnitelman muutoskulut asevelvollisuuden aikana saada toimeentulotuesta?

Re: Opintolainan korot

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 03 Kesä 2019, 09:35

Hei Tintit!

Kela voi korvata opintolainojesi korot sotilasavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana. Edellytys on, että et ole saanut opintotukea sen tai edeltävän lukukauden aikana, jolloin korko erääntyy maksettavaksi. Jos olet saanut opintotukea, lisätään korko lainapääomaan.

Korot voidaan maksaa sinulle itsellesi tai suoraan pankille. Jos haluat Kelan maksavan korot suoraan pankille, avustusta on haettava niin hyvissä ajoin, että ne ehditään maksaa eräpäivään mennessä.

Liitteeksi tulee toimittaa pankin ilmoitus ja maksukuitti opintolainan koroista tai suoraveloitusilmoitus, jos maksat korot kuukausittain. Jos maksat korot puolivuosittain, riittää pelkkä hakemus. Valokuva tai kuvakaappaus käy liitteeksi.

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet

Opintolainan korot

Kirjoittaja Tintit » 31 Touko 2019, 14:39

Maksaako kela armeijan aikana opintolainan korot? Armeija loppuu 20.6 ja eräpäivä korolla on 15.6? Jos maksaa niin maksaako itselle vai suoraan pankkiin? Mitä liitteitä korosta pitää toimittaa kelaan, voiko laittaa esim valokuvan?

Ylös