Asevelvollisuuden aikana muuttaminen ”omilleen”

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asevelvollisuuden aikana muuttaminen ”omilleen”

Re: Asevelvollisuuden aikana muuttaminen ”omilleen”

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 14 Loka 2021, 10:08

Hei Sibelius16!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Palvelusta suorittava voi kuitenkin vuokrata asunnon koska tahansa ennen palvelusta tai palveluksen aikana, jos asunnon hankkimiseen on perusteltu syy, kuten esim. perheen perustaminen. Avoliitto voidaan katsoa sotilasavustuksessa perheen perustamiseksi, joten jos muutatte keväällä avoliittoon, voit hakea asumismenoihisi sotilasavusta. Hakemuksella Kela tutkii tarkemmin oikeutesi tukeen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela asevelvolliset tuet

Asevelvollisuuden aikana muuttaminen ”omilleen”

Kirjoittaja Sibelius16 » 13 Loka 2021, 20:43

Hei,
Olen asunut vanhempieni luona koko ikäni ja aloitin palveluksen heinäkuussa 2021. Olen seurustellut 3 vuotta ja olemme miettineet yhteenmuttoa tyttöystäväni kanssa maaliskuusta 2021 lähtien. Kuitenkin tyttöystävän työt ovat estäneet sen, mutta nyt työpaikan vaihduttua muuttaminen olisi mahdollista. Kuitenkaan tuo kolme kuukautta ei tietenkään täyty, joten saanko omasta vuokraosuudestani sotilasavustusta heti muuttamisen jälkeen vai vasta 3 asumiskuukauden jälkeen?

Ylös