Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Re: Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 19 Kesä 2017, 08:48

Hei KaHä!

Kerrot asuvasi yhdessä opiskelevan avopuolison kanssa. Opiskelijoiden asumisen tukiin on tulossa muutoksia 1.8.2017 alkaen. Näistä muutoksista voitte lukea enemmän kela.fi-verkkosivuiltamme: http://www.kela.fi/opiskelijoiden-tukien-muutokset

Kysymyksestäsi ei käynyt ilmi onko teillä puolisosi kanssa tällä hetkellä yhteinen yleinen asumistuki. Jos hänellä on opintotuen asumislisä, tulisi tarkistaa siirtyykö hän 1.8 alkaen sinun kanssasi yhteisen yleisen asumistuen piiriin. Jos näin on, tulee yleiseen asumistukeen tehdä tarkistus.

Olet aivan oikeassa, että sotilasavustuksessa asumismenoinasi huomioidaan asumismenojesi sekä yleisen asumistuen erotus.
Jos yleinen asumistuki on teille puolisosi kanssa yhteinen, otetaan sotilasavustuksessa asumismenoina huomioon oman asumismeno-osuutesi ja asumistuen puolikkaan erotus.
Muistathan tarkistuttaa sotilasavustuksen, jos yleiseen asumistukeen tulee muutoksia.

Sotilasavustuksessa tulot huomioidaan ansainta-ajankohdan mukaisesti. Näin ollen siis ennen siviilipalveluksen alkamista tienaamaasi palkkatuloa ei huomioida sotilasavustuksessa, vaikka saatkin palkan työstä myöhemmin.

Palveluksen aikana tienatut nettotulot vähentävät samalta ajalta maksettavaa sotilasavustusta. On aivan totta, että jos palkkatuloja on vain yhdeltä kuukaudelta, niitä ei huomioida. Sotilasavustuksen aikana ansaituista tuloista tulee kuitenkin aina ilmoittaa Kelaan.

Terveisin
Jenna | Kela asevelvollisen tuet

Yhdessä asuminen opiskelevan avopuolison kanssa

Kirjoittaja KaHä » 14 Kesä 2017, 20:49

Moi!

Lisäksi kysymys siviilipalvelukseen liittyen. Haen sotilasavustusta 24.07. alkaen; ymmärtääkseni saan sotilasavustusta omasta vuokraosuudestani ja sotilasavustuksen määrä on asumismenojen ja yleisen asumistuen erotus? Olen kesätöissä heinäkuussa ennen siviilipalveluksen alkamista ja saan palkan heinäkuun lopulla tai elokuun alkupuolella. Olenko ymmärtänyt oikein, että yhden kuukauden aikana saatavat tulot eivät vaikuta sotilasavustukseen?

Kiitos!

Ylös