Asumistuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki

Re: Asumistuki

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 28 Syys 2018, 14:50

Hei Mooses1!

Asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista voidaan korvata, jos asuu vakinaisesti vuokralla vähintään 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Perusteltu syy ei ole palvelusta suorittavan halu itsenäistyä tai se, että vanhemmat eivät halua lapsensa enää asuvan kotona.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet

Re: Asumistuki

Kirjoittaja Mooses1 » 28 Syys 2018, 09:42

saako sotilasavustusta, vaikka armeija-ajan olisi mahdollista asua myös kotona, samassa kaupungissa? Tuetaanko asunnonhankkimista siis, jos armeijaan menijä haluaa ns. itsenäistyä väkisin ennen armeijaan menoa?

Re: Asumistuki

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 05 Syys 2018, 14:59

Hei Jupppee!

Sotilasavustusta vuokraan voi saada, jos asunto on vuokrattu 3 kk ennen palveluksen alkamista. Harkinnan mukaan myös lyhyempiaikainen aika voidaan hyväksyä. Sinulla jää hieman alle 3 kk, joten en voi ennakkoon päätöstä arvioida, että voitko tukea saada.

Mahdollista on hakea esimerkiksi yleistä asumistukea tuloista riippuen, ainakin ennen palvelusta.

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela asevelvollisen tuet

Asumistuki

Kirjoittaja Jupppee » 04 Syys 2018, 23:15

Hei! Olen menossa armeijaan tammikuussa 2019. Onko minulle mahdollisuutta myöntää sotialsavustusta vuokraan jos saan vuokrasopimuksen 1.10 mennessä? Entä onko minulla mitään muita etuuksia?

Ylös