Vuokran maksu armeijan aikana

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vuokran maksu armeijan aikana

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Opiskelemaan2021 » 21 Syys 2020, 15:40

Hei!

Olen nyt armeijassa ja kotiudun ensi kesänä 17.6.2021. Olen saanut opiskelupaikan uudelta paikkakunnalta minulle. Opiskelut uudella paikkakunnalla alkavat siis syksyllä 2021 eli 2-3 kuukauden päästä kotiutumisesta. Onko totta, että voin jo nyt saada avustusta vuokran maksuun, vaikka kotiutumiseen on aikaa? Kaksionkin voin ottaa kunhan se on yleisen alueen vuokratason mukainen?

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 21 Syys 2020, 08:49

Hei Vieras!

Kuten edellisessä kommentissa on kerrottu:
"Kolmen kuukauden säännöstä voidaan poiketa, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen. Avoliitto voidaan katsoa perheen perustamiseksi. Poikaystävän kanssa yhteenmuutto katsotaan avoliitoksi."

En siis näe estettä tuen saamiselle tässä tilanteessa.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela asevelvollisen tuet

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Vieras » 18 Syys 2020, 19:33

Muutamme poikaystäväni kanssa yhteiseen asuntoon marraskuun alussa. Hän menee inttiin tammikuussa. Olemme hakeneet asuntoa viime talvesta/keväästä alkaen, mutta vasta nyt tärppäsi. Onkohan hänellä oikeus asumisen tukeen palveluksen aikana, vaikka olemme tammikuussa asuneet yhdessä vasta 2kk ajan?

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 20 Elo 2020, 15:11

Hei ihannpihalla!

Kolmen kuukauden säännöstä voidaan poiketa, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen. Avoliitto voidaan katsoa perheen perustamiseksi. Poikaystävän kanssa yhteenmuutto katsotaan avoliitoksi.

Jos palvelusta suorittavalla ei ole yhteisiä lapsia avopuolisonsa kanssa, niin Kela maksaa sotilasavustuksen asumisavustuksena puolet vuokrasta palvelusta suorittavalle.

Jos Kela maksaa avopuolisoille yleistä asumistukea yhteisesti, niin otetaan asumisavustuksen asumismenoina huomioon asevelvollisen oman asumismeno-osuuden ja asumistuen puolikkaan erotus.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja ihannpihalla » 18 Elo 2020, 20:20

Hei! Poikaystäväni lähti jo kesällä inttiin ja mietimme yhteenmuuttoa hänen vielä suorittaessaan palvelusta. Molemmat asutaan vielä vanhempien luona. Lasketaanko meidän pelkkä yhteenmuutto perheen perustamiseksi? Olisimmeko poikkeuksellisesti oikeutettuja avustukseen jos muutamme kahdestaan asumaan?

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 30 Kesä 2020, 10:41

Hei Opiskelijaa22!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Ei siis haittaa että asunto omalla kotipaikkakunnalla.

Poikkeuksena tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot voidaan korvata, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Opiskelijaa22 » 30 Kesä 2020, 00:06

Hei!
Aloitan syksyllä yliopisto-opiskelut kotipaikkakunnallani. Muutan yksin asumaan elokuussa ja lähtö armeijaan on tammikuussa. Kerkeän siis asumaan yksin 5kk ennen lähtöä. Olenko kuitenkin oikeutettu saamaan asumisavustusta vaikka asunkin kotipaikkakunnallani?

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 18 Touko 2020, 08:42

Hei Erikoismies!

Voitte hakemuksessa kertoa yhteenmuutosta (avoliitto), se voi olla peruste saada asumisavustusta vaikkei ole asunut itsenäisesti kolmea kuukautta ennen palvelusta.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Erikoismies » 15 Touko 2020, 23:02

Moikka! Tyttöystävän kanssa olisi tarkoitus muuttaa yhteen tämän kuun aikana ja olemme molemmat lähdössä inttiin 6.7.
Asumme kummatkin vielä vanhemmilla eli muutto olisi ensikotiin.

Eli saammeko asumistukea valtiolta vaikka edellytetty 3kk ei tule täyteen? Tarviiko hakemukseen joitain erityisiä perusteluita yms?

T. Erikoismies

Re: Vuokran maksu armeijan aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 23 Huhti 2020, 10:13

Hei Grabo!

Voit saada tukea normaalisti, vaikka asunto olisi vuokrattu veljeltäsi. Kuten nimimerkki Vieras jo kommentoikin, niin vuokrasopimus tulee olla tehtynä teidän välillenne.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela asevelvollisen tuet

Ylös