Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aikana.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aikana.

Re: Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aik

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 02 Touko 2019, 15:01

Hei McBous!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Perusteltu syy ei ole palvelusta suorittavan halu itsenäistyä tai se, että vanhemmat eivät halua lapsensa enää asuvan kotona.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aikana.

Kirjoittaja McBous » 30 Huhti 2019, 20:39

Hei! Miten toimin tilanteessa jossa vanhempani ovat muuttaneet pienempään asuntoon 4kk palvelukseen astumiseni jälkeen, enkä enään voi majoittua vanhempieni luona. Olen myös "vailla vakinaista asuntoa" eli toisin sanoen koditon. Millaisia tukia minun olisi mahdollista saada vai saanko mitään? En siis tiedä missä tulen majoittumaan loppu palvelukseni ajan joka siis päättyy 19.12.2019

Ylös