Siviilipalvelus asunto

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Siviilipalvelus asunto

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 29 Joulu 2020, 15:31

Hei Sannavee!

Kuten edellisissä vastuksissa onkin jo kerrottu on siviilipalveluspaikka velvollinen maksamaan asumiskustannukset tai osoittamaan ilmaisen asunnon. Pojan tulisi selvittää heidän kanssaan palvelusajan asuminen.

Kela voi maksaa asumisavustusta, mikäli palveluspaikka osoittaa muun ilmaisen asunnon kuin oma asunto. Asunto tulisi vuokrata viimeistään noin 3 kk ennen palveluksen alkamista, jotta asumismenot voidaan huomioida. Joissakin tilanteissa voidaan asumismenot korvata vaikka asunnon olisi hankkinut myöhemminkin. Asia tutkitaan tarkemmin hakemuksen perusteella.
Ohje sotilasavustuksen hakemiseen löytyy kela.fi sivuiltamme:
www.kela.fi/sotilasavustus-nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Marjo | Kela asevelvollisen tuet

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Sannavee » 28 Joulu 2020, 16:53

Moi!
Poika muutti pois pääkaupunkiseudulta isän ja äidin asunnosta suoraan Itä-Suomeen tyttöystävän luokse, joka asuu vanhempien asunnossa. Siviilipalveluspaikka on myös siellä ja se ei vastaa majoituksesta. Poika ei ehdi asua kuin 2 viikkoa (ei siis vaadittua 3kk:tta) tyttöystävän luona ennen kuin sivarin koulutusjakso alkaa.

Mitä tukia poika voi saada? Tuskin sillä 5€ päivärahalla saa vuokraa (en tiedä mitä tytön vanhemmat pojalta pyytävät mutta en usko että saa ilmaiseksi asua..) ja ruokaa maksettua?

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 13 Tammi 2020, 09:01

Hei Sivarii!

Sinun kannattaa selvittää oikeus perustoimeentulotukeen, siinä etuudessa katsotaan sinun tulosi ja menosi, mahdollisesti myös tämän toisen henkilön, riippuen katostaanko teidät perheeksi vai yhteistaloudessa asuviksi. Katso lisätietoa linkeistä tai kysy lisää Kysy toimeentulotuesta- palstalta.

www.kela.fi/toimeentulotuki-asevelvolliset
www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Sivarii » 10 Tammi 2020, 09:21

Hei!

Kuinka paljon siviilipalveluksen aikana jää rahaa esim ruokaa jne, jos asuu toisen ihmisen kanssa, joka käy töissä. Onko sillon mahdollisuus saada jonkinlaista avustusta itselleen, muutakuin tämän 5.15€(päiväraha) + Vuokra.

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 24 Syys 2019, 14:00

Hei sivari42!

Yleistä asumistukea ei ole mahdollista hakea ja saada kuukautta lyhyemmältä ajalta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja sivari42 » 24 Syys 2019, 11:03

Hei, minulla on tilanne että pitäisi hankkia asunto siviilipalvelusta varten joka alkaa 7.10. Vuokran antaja vaatii muuttoa jo 1.10 joten vuokran maksu alkaa siitä, ja siviilipalveluspaikka maksaa vuokran vain 7.10 eteenpäin.
Onko mahdollista saada asuntotukea tai vastaavaaa näiden 6 päivän ajalle?

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 29 Heinä 2019, 09:55

Hei Sivaripoika372!

Siviilipalveluspaikka on velvollinen maksamaan asumiskustannukset tai osoittamaan ilmaisen asunnon. Palveluspaikka voi ohjata sinut asumaan omassa vakituisessa asunnossasi. Sinun tulee selvittää heidän kanssaan palvelusajan asuminen.

Mikäli palveluspaikka osoittaa muun ilmaisen asunnon kuin oma asunto, voit hakea Kelasta asumisavustusta vakituiseen asuntoon. Asumisavustusta voidaan myöntää palvelusta suorittavalle, jos hän on asunut asunnossa viimeistään 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Mikäli asunto on hankittu tämän jälkeen, asunnon hankkimiseen tulee olla perusteltu syy.

Palstalla emme voi antaa ennakkoratkaisua tuesta. Tilanne tutkitaan hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Sivaripoika372 » 28 Heinä 2019, 21:46

Hei, kuinka paljon asuntotukea voi saada siviilipalveluksen ajaksi hankittavalle asunnolle. Jos asunnon vuokra on esimerkiksi 800 euroa paljonko on mahdollista saada asuntotukea.
Jos asun asunnossa kolme kuukautta maksaako kela sitten siviilipalvelus ajalta asunnon esimerkiksi jos asun syyskuun, lokakuun ja marraskuun omassa asunnossa ja sitten kela maksaa asuminen loppu palvelusajalta?

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 28 Kesä 2019, 10:54

Hei Savaripoika!

Jos palveluspaikka osoittaa sinut asumaan vakinaiseen asuntoosi tai ei osoita sinulle mitään asuntoa, palveluspaikka vastaa tällöin asuntosi asumismenoista. Kannattaa siis olla nyt yhteydessä palveluspaikkaasi ja selvittää heidän kanssaan palvelusajan asumismenot. Palveluspaikka on velvollinen maksamaan asumiskustannukset tai osoittamaan ilmaisen asunnon.

Kela maksaa asumisavustusta, mikäli palveluspaikka osoittaa muun ilmaisen asunnon kuin oma asunto. Ohje sotilasavustuksen hakemiseen löytyy sivuiltamme: www.kela.fi/sotilasavustus-nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela asevelvollisen tuet

Re: Siviilipalvelus asunto

Kirjoittaja Savaripoika » 27 Kesä 2019, 17:06

Eli kuinka saan siis asunnon hankkimiseen tukea. Siviilipalveluspaikkani sanoo että heillä ei ole asuntoa tarjota joten pitää hakea kelalta tukea asunnon hankkimiseen. Minulla ei ole minkäänlaista tietoa mitä kautta kyseistä tukea haetaan ja paljonko sitä saa.

Ylös