Kielteinen päätös asumistukea.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kielteinen päätös asumistukea.

Re: Kielteinen päätös asumistukea.

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Heinä 2019, 10:55

RuskaAika

Asumistuki on mahdollinen avopuolisoille, jos toinen puolisoista on täysi-ikäinen. Tällöin ei edellytetä, että alaikäisellä tulee olla ansiotuloja tai niihin verrattavia tuloja. Opintotukea voi kuitenkin hakea.

Jos itsenäisesti asuva alle 17-vuotias opiskelija ei saa opintorahaa sillä perusteella, että hänestä maksetaan lapsilisää, on kuitenkin opintolainan valtiontakaus mahdollinen, jos vanhempien vuositulot ovat alle 64 400 euroa.

1.8.2019 alkaen on mahdollista hakea oppimateriaalilisää. Itsenäisesti asuvalla alle 18-vuotiaalla on mahdollisuus opintorahan oppimateriaalisään, mikäli vanhempien vuositulot ovat enintään 41 100 euroa.

Mikäli kaikki puuttuvat liitteet on toimitettu, voidaan hakemus yleensä käsitellä niillä tiedoilla uudelleen ilman uutta hakemusta. Tästä on myös päätöksellä pääsääntöisesti maininta, joten se kannattaa tarkistaa.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Kielteinen päätös asumistukea.

Kirjoittaja RuskaAika » 10 Heinä 2019, 17:35

Kuinkahan pitäisi menetellä. 16- vuotias muutti kesäkuun alussa avoliittoon täysi-ikäisen poikaystävänsä kanssa. Asunto on vuokrattuna poikaystävän nimellä yksistään ja poikaystävä haki asumustuen tarkistusta kun ruokakunnan henkilömäärä muuttui. Tuonne vaadittiin myös tyttäreni tuloista tiedot. Tyttärelläni on kesätöitä nyt heinäkuussa kahden viikon ajan, lisäksi hän saa perhe-eläkettä ja lapsilisää. Opintoja varten ei ole vielä haettu mitään tukia. Poikaystävälle tuli nyt kielteinen päätös asumistuesta koska ei oltu toimitettu tietoja tyttäreni tuloista, mm työsopimusta ajallaan. Nuoret kyllä kertoivat että olivat toimittaneet työsopimuksen mutta myöhässä. Mitä nyt pitäisi tehdä, toimittaa kokonaan uusi hakemus asumistuesta vai mitä? Ja pitääkö tyttäreni ensin hakea opiskeluun liittyviä tukia ( oppimateriaalitukea, opintolainan valtiontakaus, koulumatkatukea)? Poikaystävän asiointi Kelassa puhelimitse/paikanpäällä on nyt hankalaa armeijassa olon vuoksi. Mitenkähän olisi helpointa asua saada hoidetuksi?

Ylös