Muuttaminen intin aikana

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Muuttaminen intin aikana

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 27 Touko 2020, 14:34

Hei Varusnainen!

Itsenäisesti asuminen koskee palveluksessa olevaa. Kun muutatte yhteen, voit saada sotilasavustusta edelleen omaan osaasi asumismenoista.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Varusnainen » 26 Touko 2020, 10:58

Hei!

Olen asunut yksin viime vuodesta lähtien ja astun palvelukseen heinäkuussa. Olemme miettineet poikaystäväni kanssa yhteen muuttoa ja pohdin, että maksetaanko minulle osani vuokrasta, vaikka poikaystäväni ei ole asunut yksin/omillaan ennen muuttoa. Toisin sanoen koskeeko 3kk itsenäisen asumisen sääntö vain minua?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 27 Maalis 2020, 15:05

Hei tiedoton00!

Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen (avoliitto), opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Poikaystäväsi voi siis hakea sotilasavustuksen asumisavustusta omaan vuokra osuuteensa sen perusteella, että muutatte avoliittoon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja tiedoton00 » 26 Maalis 2020, 19:12

Moikka,

Poikaystäväni aloitti intin tammikuussa ja on siellä vuoden. Nyt olisimme kuitenkin muuttamassa yhteen omaan kämppään, molemmat lapsuudenkodeistamme. Maksaako kela intissä olevan vuokran puolikkaan, vaikka hänellä ei ole tiedossa opiskelua tai työtä armeijan jälkeen, vaan ainoa tarkoitus on muuttaa minun opintojen perässä uuteen kaupunkiin yhteiseen kämppään?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 24 Maalis 2020, 15:02

Hei!

Ohjaisin ottamaan asiasta yhteyttä siviilipalveluskeskukseen ja varmistamaan, korvataanko sieltä jatkossa sinun osuutesi asumismenoista. Tarvittaessa voitte yhdessä tyttöystäväsi kanssa hakea myös yhteistä yleistä asumistukea. Asumistuki on teille yhteinen, koska kuulutte samaan ruokakuntaan: www.kela.fi/ruokakunta

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Vieras » 23 Maalis 2020, 18:05

hei, olen muuttamassa tyttöystäväni kanssa kämppään. Tällä hetkellä asun yksin kämpässä ja siviilipalvelus maksaa minulle vuokrani. Jos muutamme yhteen ja minun osuus vuokrasta maksetaan, saako tyttöystäväni asumistukea omaan osuuteensa vuokrasta?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 18 Maalis 2020, 08:30

Hei!

Asuntoa voi vaihtaa kesken palveluksen. Asunnon hinnalla ei ole tässä asiassa vaikutusta, eli Kela ei vaadi sotilasavustuksen saajaa muuttamaan esimerkiksi halvempaan asuntoon.

Toimita hakemus uuden asunnon perusteella, niin oikeutesi sotilasavustukseen ja sen määrä voidaan Kelassa tarkistaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Vieras » 14 Maalis 2020, 08:47

Hei! Olen asunut nykyisessä kämpässä tyttö-ystävän kanssa 9 kuukautta ennen inttiä ja sotilasavustus maksaa oman puoliskoni vuokrasta ihan normaalisti mikä on 322€. No nyt olisi erilleen muutto tulossa, eli jos muutan yksin esimerkiksi 400€ hintaiseen kämppään niin korvattaisiinko sekin vai olisiko pakko muuttaa saman hintaiseen/halvempaan kämppään että kela edelleen kuittaisi koko vuokran? Ottaen huomioon että yksiöt on yleensä huomattavasti kalliimpia kuin puolikas kaksio.

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 16 Joulu 2019, 11:00

Hei!

Jos palvelusta suorittavalla ei ole yhteisiä lapsia avopuolisonsa kanssa, Kela maksaa asumisavustuksena puolet vuokrasta palvelusta suorittavalle ja avopuoliso voi siis hakea ns. omiin asumismenoihinsa yleistä asumistukea, jos on pienituloinen.

Vuokrasopimuksessa olisi hyvä olla molempien vuokralaisten nimet.

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.
Perusteltu syy ei ole palvelusta suorittavan halu itsenäistyä tai se, että vanhemmat eivät halua lapsensa enää asuvan kotona.

Kerro hakemuksessa tarkemmin oma perustelusi "viime tingassa" muuttamiselle, niin asia tutkitaan.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja moikkelismooi » 15 Joulu 2019, 05:58

mitkä ovat tarpeeksi hyvät perustelut muuttaa viime tingassa omaan kämppään alle kuukausi ennen inttiä?

Ylös