Sotilasavustus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sotilasavustus

Re: Sotilasavustus

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 11 Helmi 2021, 15:18

Hei aaapuaaaa!

Pääsääntöisesti Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen sotilasavustuksena asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Avoliitto katsotaan perheen perustamiseksi. Jos 3kk raja ei ennen armeijan alkua täyty, mutta olette muuttaneet avoliittoon, kannattaa se kertoa hakemuksen lisätiedoissa.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela asevelvollisen tuet

Re: Sotilasavustus

Kirjoittaja Vieras » 10 Helmi 2021, 18:18

Kolmen kuukauden sääntöä ei sovelleta jos on hyväksytty syy. Perheen perustaminen, eli yhteen muutto katsotaan hyväksytyksi syyksi.

Re: Sotilasavustus

Kirjoittaja aaapuaaaa » 10 Helmi 2021, 11:22

Ja vielä lisäksi, jos ainoa vaihtoehto saada ollenkaan sotilasavustusta intin ajalta on muutto kolme kuukautta ennen intin alkua, riittääkö päteväksi syyksi saada avustusta alle 3kk ennen intin alkua tehdyssä muuttotilanteessa, että minä saisin töitä kyseisestä kaupungista?

Sotilasavustus

Kirjoittaja aaapuaaaa » 10 Helmi 2021, 11:12

Hei!
Poikaystäväni menee tänä vuonna inttiin, ja suunnitelmissa olisi muuttaa yhteen ennen sitä. Jos muutamme yhteen vaikkapa vain 1kk ennen intin alkua, eikö poikaystäväni saa ollenkaan sotilasavustusta intin ajalta? Vai saako sotilasvustusta kyseisessä tilanteessa siten, että sitä saadaan vasta, kun olemme asuneet yhdessä kuukauden ennen inttiin menoa ja kaksi kuukautta hänen ollessa intissä?

Ylös