Asumismuutokset ja tuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumismuutokset ja tuki

Re: Asumismuutokset ja tuki

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Maalis 2021, 15:30

Hei mattipekka123!

Yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen etuus ja samassa asunnossa asuvat vanhemmat ja lapset katsotaan aina samaan ruokakuntaan kuuluvaksi vaikka olisi tehty vuokrasopimus. Et siis pysty hakemaan omalla hakemuksella yleistä asumistukea vaan tuki olisi yhteinen vanhemman kanssa.

Jos kuitenkin tarkoitit kysymykselläsi sotilasavustuksen asumisavustusta, ei sinulla todennäköisesti olisi siihen oikeutta siviilipalveluksen aikana. Kerroit, että siviilipalveluspaikka ei ole osoittanut sinulle mitään asuntoa, joten heidän tulisi vastata sinun vakituisen asunnon asumismenoista. Voit tiedustella tarkemmin asiasta esimerkiksi siviipalveluskeskuksesta.

Siviilipalveluksen alussa järjestettävän Lapinjärven koulutusjakson ajalta on mahdollista saada Kelan sotilasavustusta. Vanhemman kanssa asuvana, voisit saada sotilasavustusta, jos sinulla on ollut tuloja ja olet osallistunut asumismenojen maksamiseen jo ennen palvelusta.

Oikeus sotilasavustukseen tutkitaan tarkemmin hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Asumismuutokset ja tuki

Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2021, 13:46

Et.Vanhemmat ja lapset kuuluvat samaan ruokakuntaan.Asumistuki on yhteinen,johin vaikuttaa kaikkien tulot.Vaikka sulla olis alivuokralaissopimus vanhempien kaa niin sillä ei ole kelalle mitään merkitystä.Et voi saada omaa asumistukea.

Asumismuutokset ja tuki

Kirjoittaja mattipekka123 » 12 Maalis 2021, 13:37

Olen asunut vuokralla 8 kk, mutta vuokrasuhde päättyi 2 viikkoa sitten. Asun väliaikaisesti vanhempani luona alivuokralaisena. Siviilipalvelukseni alkaa toukokuussa. Olenko oikeutettu asumistukeen, mikäli siviilipalveluksesta ei pystytä osoittamaan asuntoa?

Ylös