Keikkatöiden vaikutus sotilasavustuksen asumisavustukseen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Keikkatöiden vaikutus sotilasavustuksen asumisavustukseen

Re: Keikkatöiden vaikutus sotilasavustuksen asumisavustukseen

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 04 Touko 2021, 15:33

Hei Fournieringangreena!

Jos palkkatuloja on vain yhdeltä kuukaudelta, niitä ei huomioida sotilasavustuksessa. Mikäli tuloja on useammalta kuin yhden kalenterikuukauden ajalta, tulot pitää ilmoittaa Kelaan ja ne vaikuttavat tuen määrään.
Tällöin tulee sotilasavustus tarkistaa muutosajankohdasta lukien, esim. työsuhteen alkamispäivästä alkaen ja siinä yhteydessä lasketaan sotilasavustukseen palkkatulosta keskiarvotulo.

Palkkatulot pienentävät sotilasavustuksen määrää palkan verran. Tulona huomioitaisiin palkka, josta on vähennetty ennakonpidätys sekä työeläke ja työttömyysvakuutusmaksut.
Tulot huomioidaan ansainta-ajankohdan mukaisesti. Maksupäivä ei ole ratkaiseva.

Vastaukset kysymyksiin :
1. Jos saat palkkatuloja vain kertaluontoisesti eli yhden kerran sitä ei huomioida tulona eikä se vaikuta tukesi määrään.

2. Jos tulo ei ole kertaluonteista, vaan saat tuloja useamman kun yhden kerran nämä tulosi vaikuttavat tukesi määrään ja näistä tuloista sinun tulee ilmoittaa Kelaan.

3. Palkkatulot pienentävät sotilasavustuksen määrää palkan verran. Tulona huomioitaisiin palkka, josta on vähennetty ennakonpidätys sekä työeläke. ja työttömyysvakuutusmaksut.
Tulot huomioidaan ansainta-ajankohdan mukaisesti ja tarkemmin tulojen vaikutus tutkitaan hakemuksesi ja ilmoituksesi perusteella.

Toivottavasti vastuksesta oli apua.

Ystävällisin terveisin
Marjo | Kela asevelvollisen tuet

Keikkatöiden vaikutus sotilasavustuksen asumisavustukseen

Kirjoittaja Fournieringangreena » 03 Touko 2021, 17:29

Hei,

olen valmistumassa ammattiin, ja lähdössä seuraavaksi suorittamaan varusmiespalvelusta.

Minulla on epäselvyyksiä ansiotulojen vaikutuksesta asumisavustukseen. Kysyisin tämän vuoksi muutaman tarkentavan kysymyksen.

1. Asumisavustukseen liittyen Kelan sivuilla lukee: "Sotilasavustusta ei tarkisteta tulojen muutoksen vuoksi, jos tulo on kertaluonteinen ja kohdistuu kokonaan takautuvaan aikaan."

Mitä tarkoittaa "kertaluonteinen" ja "kokonaan takautuvaan aikaan kohdistuva" tulo? Jos esimerkiksi tienaan 600 euroa syyskuun kahden lomaviikon aikana, vaikuttaako tämä avustukseeni huhtikuulta?

2. Edelliseen kysymykseen liittyen: mikäli lokakuussa keikkailen jälleen ja tienaan toiset 600€, vaikuttaako tämä tulo, tai myös edellisen esimerkin mukainen syyskuun tulo nyt avustukseen? Eli voinko keikkatyöskennellä useana kuukautena, ja onko tämä silti kertaluonteinen tulo?

3. Mikäli keikkaluonteisen työn tulo vaikuttaa avustukseen, niin vaikuttaako tulo ainoastaan sen kuukauden avustukseen, jolloin tulo on ansaittu? Esimerkiksi jos tienaan syyskuussa 600€ keikkatyöllä, niin peritäänkö ainoastaan syyskuun avustus takaisin, vai vaikuttaako ansaittu tulo suuruutensa puolesta myös muiden kuukausien avustukseen?

Kiitos etukäteen vastauksesta!

Ylös