Asunto kirjoitusten jälkeen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asunto kirjoitusten jälkeen

Re: Asunto kirjoitusten jälkeen

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Tammi 2022, 09:59

Hei Jumpperi!

Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle sotilasavustuksen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä.

Hakemuksella Kela tarkistaa asiakkaan oikeuden tukeen, joten ennakkopäätöstä asiasta emme voi tällä palstalla antaa. Jos kyseessä on ns. lyhyempi asuminen asunnossa, kannattaa hakemukseen antaa selvitystä tilanteesta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela asevelvollisen tuet

Asunto kirjoitusten jälkeen

Kirjoittaja Jumpperi » 10 Tammi 2022, 11:21

Hei!
Olen kirjoitusten jälkeen muuttamassa toiselle paikkakunnalle töihin ja intti alkaa heinäkuun alussa. Kirjoitukset loppuvat 30.3. Saanko asumisavustusta palveluksen ajan jos otan asunnon niin, että vuokrasopimus alkaa huhtikuun alussa? Vai pitääkö minun ottaa se jo maaliskuun alussa ja maksaa tyhjästä kämpästä vuokraa kuukauden?

T. Utti 2/22

Ylös