Muuttaminen intin aikana

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Muuttaminen intin aikana

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 07 Syys 2020, 09:03

Hei JL123!

Kela voi korvata palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä. Jos vuokraat asunnon palveluksen aikana, toimita Kelalle sotilasavustushakemus ja kerro siinä tarkemmin tilanteestasi ja asunnontarpeesta. Käsittelijä antaa päätöksen hakemuksesi perusteella.

Ystävällisesti
Maarit | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja JL123 » 05 Syys 2020, 15:24

Hei ! Olen tällähetkellä intissä, palvelus loppuu 2021 kesäkuun lopussa. Minulla alkaa koulu elokuun alussa 2021. Jos muuttaisin jo intin aikana kyseiselle paikkakunnalle ( ettei tarvitse heti väsyneenä muuttaa, kun palvelus loppuu ja kerkeää myös rauhassa tutustua uuteen kaupunkiin) niin korvaako kela asuntoni vuokran palveluksen ajan?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 05 Elo 2020, 10:34

Hei mirel97!

Ymmärtäsiin viestistäsi niin että pikkuveljesi katsotaan asuvan itsenäisesti, kun saa jo sotilasavustusta? Hänen tulee tehdä uusi sotilasavustus hakemus, koska muuttaa eri asuntoon. Tuki on asuntokohtainen.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja mirel97 » 04 Elo 2020, 18:57

Pikkuveljeni asuu minun kanssa tällä hetkellä. Hän on juuri aloittanut armeijan. Minun tyttöystäväni muuttaa Seinäjoelta Turkuun ja ollaa muuttamassa yhteen eriosoitteeseen. Pikkuveljelläni ei ole varaa jäädä tähän kolmioon asumaan yksin. Hän muuttaisi yksiöön. Jatkuuko asumistuet/sotilasavustukset hänelle normaalisti.

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 09 Kesä 2020, 10:34

Hei 5638!

Kela voi korvata kyseisen asunnon menot poikaystävällesi asumisavustuksena, koska hän on asunut itsenäisesti vähintään 3 kuukautta ennen armeijan alkamista. Itsenäisellä asumisella tarkoitetaan tässä tilanteessa sitä, ettei hän ole asunut vanhempiensa luona. Vuokra voidaan huomioida kokonaisuudessaan, jos se on kohtuullinen eli vastaa paikkakunnan yleistä hintatasoa.

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja 5638 » 08 Kesä 2020, 23:59

Hei, olemme asuneet poikaystäväni kanssa yhteisessä asunnossa nyt noin vuoden. Edessä on kuitenkin muutto eri asuntoihin eron takia. Nykyisessä asunnossamme on määräaikainen sopimus, joten poikaystäväni jäisi tähän yksin asumaan vielä ainakin armeijan ajaksi ja muuttaisin itse pois toiseen asuntoon. Maksaako armeija poikaystäväni asumiskulut kokonaisuudessaan, vaikka muutto erilleen tapahtuisi vain 1kk ennen armeijan alkamista toisen asunnon etsimisen ja vuokraamisen takia?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 27 Touko 2020, 14:34

Hei Varusnainen!

Itsenäisesti asuminen koskee palveluksessa olevaa. Kun muutatte yhteen, voit saada sotilasavustusta edelleen omaan osaasi asumismenoista.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Varusnainen » 26 Touko 2020, 10:58

Hei!

Olen asunut yksin viime vuodesta lähtien ja astun palvelukseen heinäkuussa. Olemme miettineet poikaystäväni kanssa yhteen muuttoa ja pohdin, että maksetaanko minulle osani vuokrasta, vaikka poikaystäväni ei ole asunut yksin/omillaan ennen muuttoa. Toisin sanoen koskeeko 3kk itsenäisen asumisen sääntö vain minua?

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 27 Maalis 2020, 15:05

Hei tiedoton00!

Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen (avoliitto), opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Poikaystäväsi voi siis hakea sotilasavustuksen asumisavustusta omaan vuokra osuuteensa sen perusteella, että muutatte avoliittoon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela asevelvollisen tuet

Re: Muuttaminen intin aikana

Kirjoittaja tiedoton00 » 26 Maalis 2020, 19:12

Moikka,

Poikaystäväni aloitti intin tammikuussa ja on siellä vuoden. Nyt olisimme kuitenkin muuttamassa yhteen omaan kämppään, molemmat lapsuudenkodeistamme. Maksaako kela intissä olevan vuokran puolikkaan, vaikka hänellä ei ole tiedossa opiskelua tai työtä armeijan jälkeen, vaan ainoa tarkoitus on muuttaa minun opintojen perässä uuteen kaupunkiin yhteiseen kämppään?

Ylös