Sairaspäiväraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sairaspäiväraha

Re: Sairaspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 14 Touko 2019, 14:47

Hei, Juxa!

Etuudet ovat erilaisia, joten käsittelyajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Sairauspäivärahan tavoitekäsittelyaika on noin kolme viikkoa. Sairauspäivärahan ratkaisussa arvioidaan asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja pyydetään tarvittaessa lääketieteellisiä lisäselvityksiä ja/tai asiantuntijalääkärin arvio.
Matkakorvausten tavoitekäsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Kannattaa tarkistaa, että kaikki tarvittavat liitteet on jo toimitettu; lääkärintodistukset, mahdolliset palkanmaksutiedot jne. Tarvittaessa voi hakea perustoimeentulotukea, kun odottaa päätöstä ensisijaisesta etuudesta.

Ymmärrän huolesi. Toivottavasti saat päätöksesi pian!

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Sairaspäiväraha

Kirjoittaja Juxa » 14 Touko 2019, 08:48

Hei.Tämä ei ole varsinaisesti kysymys,mutta ihmetyttää sellainen seikka että etuuksien maksamisessa ja hakemuksien käsittelyssä esim.matkakorvauksen maksaminen menee sairaspäivärahan käsittelyn ja maksamisen edelle tärkeysjärjestyksessä,vaikka monelle(myös itselleni)sairaspäiväraha on ainoa tulonlähde.Ei ole kovin mukavaa elää kuukausi ilman tu!oa muutamalla satasella kun kaikki laskut on erääntyneet ja huomautuslaskua pukkaa.Näistä asioista päättävien pitäisi itse kokeilla ko.elämää.Jos olen väärässä,niin korjatkaa ihmeessä käsitykseni.Ja en tiedä menikö tämä vuodatukseni edes oikeaan kategoriaan.

Ylös