Sairauspäivärahakauden jälkeen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Re: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Touko 2019, 14:42

Hei rets1!

Voit hakea kuntoutustukea eli määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä, jos oikeus sairauspäivärahaan on päättynyt ja olet edelleen työkyvytön. Työkyvyttömyyseläkkeen hakeminen edellyttää B-lääkärinlausuntoa työkyvyttömyydestä. Voit hakea työttömyysetuutta työkyvyttömyyseläkehakemuksen käsittelyn ajalle.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja rets1 » 23 Touko 2019, 11:26

Kiitos vastauksesta!
Ilmarisen kuntoustuspalvelujen edustaja sanoi että minun pitäisi ensiksi anoa työkyvyttömyyseläkettä Kelasta jotta voisin sitten hakea peruspäivärahaa. Eläkehakemusta varten tarvitsisin taas uuden B- lausunnon jossa olisi rasti kohdassa: työkyvyttömyyseläkettä varten... En tiedä ymmärsinkö oikein!

Re: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Touko 2019, 10:51

Hei rets1!

Neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä Ilmariseen, onko heillä etuutta jota voisit hakea odottaessasi kuntoutuksen alkamista. Jos ei ole niin neuvoisin samoin kuten Hilja, ole yhteydessä TE-toimistoon ja selvitä onko mahdollista hakea työttömyysetuutta, kun enimmäisaika täyttynyt ja kuntoutus alkaa vasta elokuussa. Muista ilmoittautua ajoissa työnhakijaksi, viimeistään seuraavana päivänä, kun sairauspäivärahan maksaminen on loppunut. Toimi näin myös, jos sinulla on työsuhde voimassa, ellei työnantajasi pysty tarjoamaan sinulle soveltuvaa työtä. Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus ja sitä voi myös tarvittaessa hakea.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja rets1 » 22 Touko 2019, 14:57

Minulla vähän sama tilanne. Olen jo saanut myönteisen päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta (Ilmarinen). Kuntoutus alkaisi näillänäkymin vasta elokuussa. Sairauslomani päättyy heinäkuun alussa ja samalla tulee Kelan 300 päivää täyteen,
Mistä toimeentulo siihen asti kun/jos pääsen kuntoutustuen piiriin?

Re: Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 22 Touko 2019, 11:42

Hei Sisko26!

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä TE-toimistoon ja selvittää, onko sinun mahdollista saada työttömyysetuutta, kun sairauspäivärahapäivän enimmäisaika on täyttynyt ja odotat päätöstä osakuntoutustuesta. Muista ilmoittautua ajoissa työnhakijaksi, viimeistään seuraavana päivänä, kun sairauspäivärahan maksaminen on loppunut. Toimi näin myös, jos sinulla on työsuhde voimassa, ellei työnantajasi pysty tarjoamaan sinulle soveltuvaa työtä. Voit tarvittaessa hakea myös perustoimeentulotukea.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Sairauspäivärahakauden jälkeen

Kirjoittaja Sisko26 » 22 Touko 2019, 07:51

Hei,
Olen tällä hetkellä sairauslomalla.
Kelan laskuri ilmoittaa, että sairauspäivärahakauteni loppuu 30.6.2019.

31.5.19 mennessä päiviä on käytetty 251.
Tilanteeni on sellainen, että odotan päätöstä työeläkeyhtiöstä osakuntoutustuesta, aikaisintaan elokuussa on päätös minulla. Osasairauspäiväraha 120 pv on käytetty kokonaan jo aiemmin.
Nyt huolena on se, mistä saan toimeentulon heinäkuussa, kun en työkykyinen ole, enkä siis voi palata töihin, ennen kuntoutustukipäätöstä.

Ylös