Osasairauspäiväraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osasairauspäiväraha

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 12 Heinä 2019, 10:13

Hei Kaneliomena!

Sinun kannattaa keskustella lomien pitämisestä työnantajasi kanssa.

Kela voi maksaa osasairauspäivärahaa myös tilapäisen keskeytymisen kuten vuosiloman ajalta, jos osa-aikatyöstä tehty sopimus on voimassa myös vuosiloman ajan. Vuosiloman ajalta osasairauspäivärahaa ei makseta työnantajalle vaan työntekijälle. Jos osasairauspäiväraha on maksussa vuosiloman ajalta, kuluvat työntekijän osasairauspäivärahan enimmäisaikaan laskettavat päivät.

Jos on tarkoitus, ettei osa-aikatyön sopimus ole voimassa vuosiloman ajalta, kannattaa siitä ilmoittaa jo hakemisvaiheessa, jos vuosiloman ajankohta on tiedossa. Jos sopimus ei ole voimassa, eivät osasairauspäivärahan enimmäisaikaan laskettavat päivät kulu. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tällöin vuosiloman jälkeiselle ajalle haettavaan osasairauspäivärahaan tulee omavastuuaika. Se on 1 arkipäivä, jos asiakas saa 30 kalenteripäivän sisällä edellisen osasairauspäivärahakauden päättymisestä saman sairauden perusteella uudelleen osasairauspäivärahaa. Omavastuuaikana edellytetään kokoaikaista työstä poissaoloa.

Mahdollisista muutoksista osa-aikatyön sopimuksessa kannattaa ilmoittaa Kelaan välittömästi esimerkiksi sähköisesti asiointipalvelun kautta.

Ystävällisin terveisin
Satu | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kaneliomena » 11 Heinä 2019, 13:20

Olen sairauslomalla nyt 4.8. saakka ja sen jälkeen minulle on haettu osasairauspäivärahaa 2 kuukauden ajaksi. Kesälomani on jäänyt sairausloman alle ja n tällä hetellä kokonaan pitämättä. Kesälomaa olisi ollut 3 viikkoa. Missä vaiheessa minun kannattaa pitää kesälomani ja miten siitä pitää ilmoittaa Kelalle? Menetänkö lomapäiviä, kuinka loman pito on minulle edullisinta?

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Heinä 2019, 09:57

Hei 444333222111!

Kelan puolesta siihen ei estettä ole, on kuitenkin hyvä muistaa että ennakkopäätöksiä emme voi antaa siitä, onko osasairauspäivärahasta tulossa myönteinen vai kielteinen päätös.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja 444333222111 » 10 Heinä 2019, 13:59

Hei,
Olen ollut s-lomalla useampaan kertaan ja olen nytkin. Kahden viikon päästä tekisin viikon töitä ja olisin jäämässä n.4viikon ajaksi osasairauspäivärahalle. Asia on sovittu työnantajan kanssa ja työterveyslääkäri tekee b-todistuksen 25.7.

Voinko aloittaa osa-aikatyön, vaikka päätöstä Kelalta en ehdikään saamaan?

Re: Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 06 Kesä 2019, 15:12

Hei Aatu78!

Kyllä, uusi hakemus ja osa-aikatyön sopimus tulee toimittaa tässä tapauksessa. Myös lääkärinlausunto olisi hyvä päivittää.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Osasairauspäiväraha

Kirjoittaja Aatu78 » 06 Kesä 2019, 10:52

Hei! Minulle on myönnetty osasairauspäiväraha 26.7 saakka, jolloin 120 päivää tulee täyteen. Haluaisin keskeyttää osasairauspäivärahan vuosilomani ajaksi ja käyttää jäljelle jääneet päivät sitten vuosilomani jälkeen. Täytyykö kelalle toimittaa uusi hakemus ja uusi osa-aikatyön sopimus, koska edellisessä sopimuksessa ei ole mainintaa tästä keskeytyksestä.

Ylös