Osasairauspäiväraha,B-lausunto ja töihinpaluu?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Osasairauspäiväraha,B-lausunto ja töihinpaluu?

Re: Osasairauspäiväraha,B-lausunto ja töihinpaluu?

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 19 Tammi 2021, 08:58

Hei, KMKM!

Hae osasairauspäivärahaa heti, kun olet sopinut työnantajasi kanssa osa-aikatyön aloittamisesta. Takautuva hakuaika on 2 kuukautta siitä päivästä, josta lähtien osasairauspäivärahaa halutaan saada. Osasairauspäivärahaa maksetaan enintään 120 arkipäivältä. Ja tosiaan osa-aikatyöjärjestelyn tulee kestää yhtäjaksoisesti vähintään 12 arkipäivää. Osasairauspäivärahan voi keskeyttää, jos palaat kokoaikaisesti työhösi.

Vuosilomaa on mahdollista pitää kesken osasairauspäivärahakauden. Sinun tulee neuvotella asiasta työnantajasi kanssa ja olisi hyvä, jos saisitte loma-ajan merkittyä jo osatyösopimukseen osasairauspäivärahaa haettaessa.

Jos osa-aikatyö keskeytyy tilapäisesti esimerkiksi vuosiloman vuoksi siten, että osa-aikatyö keskeytyksen jälkeen jatkuu sopimuksen mukaisesti, sopimuksen osapuolet eli sinä ja työnantajasi voitte valita:

1.Teette osa-aikatyösopimuksen siten, että sopimus päättyy keskeytyksen (vuosiloma) ajaksi ja jatkuu sen jälkeen. Osasairauspäivärahan maksaminen lakkaa keskeytyksen ajaksi ja jatkuu uuden osa-aikatyösopimuksen mukaisesti. Jos vuosiloma kestää alle 30 päivää, tulee osasairauspäivärahan jatkoon yksi omavastuu päivä ja jos taas vuosiloma kestää yli 30 päivää tulee osasairauspäivärahaan alkuun omavastuuajaksi 1+9 päivää.

2.Osa-aikatyösopimus pidetään voimassa keskeytyksen ajan. Osasairauspäivärahan maksaminen jatkuu keskeytyksen ajan sopimuksen mukaisesti ja suorituspäiväsi kuluvat.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä sairastamisen asiakaspalveluumme, jolloin voimme tarkistella sairauspäivärahasi tilannetta.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Osasairauspäiväraha,B-lausunto ja töihinpaluu?

Kirjoittaja KMKM » 18 Tammi 2021, 10:06

Olen palaamassa töihin sairaslomalta ja tarkoitus olisi palata osasairauspäivärahalla aluksi.
Miten pian B-lausunnon antamisen jälkeen töihin voi palata? Pitääkö päätös odottaa ensin Kelan hyväksymäksi vai voinko aloittaa työt jo seuraavana päivänä lääkärin käynnistä?

Olen hakenut sairaspäivärahaa mutta sen päätöstä en vielä ole saanut. Työnantajani on hakenut ensin sairaslomani alulta korvauksia kelalta koska maksoi palkkani,mutta ilmoittikin yllättäen nyt että minun pitää hakea sitä jatkoon itse.
Osasairauspäivärahaahan pitää vielä hakea erikseen tuon perään, kunhan saan B lausunnon.

Minulla olisi myös talviloma tulossa,onko sillä vaikutusta osasairauspäivärahaan?

Minimiaika osasairaspäiväraha ajalle on ilmeisesti 12 pvää,mutta jos sitä hakee pidemmäksi aikaa,voiko sen keskeyttää jos palaan töihin normaalisti?

Ylös