Kela taksi

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kela taksi

Re: Kela taksi

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Tammi 2019, 14:44

China2 kirjoitti:ilmoitetaanko kela taksin omavastuuosuus, tuo 25€ myös matkakulukorvaushakemuksessa (jos haen esim. matkakorvausta oman auton käytöstä ) vai meneekö nuo kelataksimatkojen kulut "eri reittiä"?
Hei China2!

Tilausvälityskeskus välittää taksimatkat suoraan Kelaan. Niitä ei erikseen tarvitse hakea.
Vieras kirjoitti:Joudun käymään säännölliseti Helsingissä kontrollissa, jonne pitää ehtiä 7- 8 aikoihin aamuisin. Asun haja-asutusalueella mistä minulla ei ole toimivia liikenneyhteyksiä (aamun ensimmäinen bussi lähtee paikkakunnaltani vasta 7 aikaan aamulla). Voinko käyttää Kela-taksia vaikka terveydentilani ei sitä enää välttämättä vaadi? Matkaa Helsinkiin on reilut 120 km.
Hei!

Voit saada korvauksen taksimatkasta, kun tilaat sen alueellisesta tilausnumerosta puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jos joudut käyttämään taksia puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, sinun pitää kertoa se tilauspuhelun yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Re: Kela taksi

Kirjoittaja Vieras » 22 Tammi 2019, 12:48

Joudun käymään säännölliseti Helsingissä kontrollissa, jonne pitää ehtiä 7- 8 aikoihin aamuisin. Asun haja-asutusalueella mistä minulla ei ole toimivia liikenneyhteyksiä (aamun ensimmäinen bussi lähtee paikkakunnaltani vasta 7 aikaan aamulla). Voinko käyttää Kela-taksia vaikka terveydentilani ei sitä enää välttämättä vaadi? Matkaa Helsinkiin on reilut 120 km.

Re: Kela taksi

Kirjoittaja China2 » 21 Tammi 2019, 14:59

ilmoitetaanko kela taksin omavastuuosuus, tuo 25€ myös matkakulukorvaushakemuksessa (jos haen esim. matkakorvausta oman auton käytöstä ) vai meneekö nuo kelataksimatkojen kulut "eri reittiä"?

Re: Kela taksi

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 11 Tammi 2019, 14:29

Hei, Anskuiiu!

Matkat korvataan lähimpään terveydenhuollon yksikköön, josta voit saada tarvittavan hoidon, huomioiden terveydentila ja liikenneolosuhteet.

Erityisajoneuvon, esim. kelataksin käyttöä varten tarvitset terveydenhuollon todistuksen erityisajoneuvon tarpeesta (SV 67).

Jos tilanteesi sitä vaatii, voit soittaa taksin tai ambulanssin synnyttämään lähtiessäsi. Muista tilata taksi välityskeskuksen numerosta, www.kela.fi/nain-tilaat-taksin

Ystävällisesti
Susanna | Kela sairausetuudet

Kela taksi

Kirjoittaja Anskuiiu » 09 Tammi 2019, 17:26

Hei. Tässä mietin kun kela taksin jutuissa lukee että saisi käyttää raskaana ja kun lähtee synnyttämään, niin mietin että tarviiko kelalle toimittaa mitään paperia, vai voinko synnyttämään lähtiessäni vain soittaa suoraan kela taksin?
Siirretty lapsiperhepalstalta

Ylös