Hormonikierukan korvattavuus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Hormonikierukan korvattavuus

Re: Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 23 Loka 2019, 09:49

Hei Katimirena!

Neuvoisin sinua toimittamaan hakemuksen liitteineen Kelaan, jotta voimme selvittää oikeuden Kela-korvaukseen.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet

Re: Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja Katimirena » 22 Loka 2019, 13:00

Hei, kävin yksityisellä kierukan asentamassa runsaisiin kuukautisiin(lukee reseptissäkin), ostin apteekista kierukan normaaliin hintaan ja laitoin omaan sairausvakuutukseen kys.kuitin, kierukka korvattiin täysin. Apteekista antoivat laskuerittelyn millä hakea kelasta korvausta, lähinnä mietin että tulenko saamaan edes mitään sieltä kun olen vakuutusyhtiöstä saanut? Kannattaako minun laittaa sinne hakemusta?

Re: Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 26 Elo 2019, 14:19

Hei Nyqvisty!

Kela korvaa osan yksityisen terveydenhuollon kustannuksista (lääkärinpalkkiot sekä tutkimus ja hoito) korvaustaksojen mukaisesti. Korvaustaksat löytyvät taksaluettelosta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet

Re: Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja Nyqvisty » 26 Elo 2019, 08:30

Hei,
Tulisiko homornikierukan asennuksesta saada myös korvaus, jos se on määrätty sairaudenhoitoon ja asennus on tehty yksityisessä terveydenhuollossa?

Re: Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 22 Elo 2019, 14:11

Hei HannaPlaa!

Mirenan korvattavuuteen liittyy paljon huomioon otettavia seikkoja. Sairausvakuutuslain mukaiseen korvaukseen on oikeus vain silloin, kun kyse on yksityisessä terveydenhuollossa sairaudenhoitoon määrätystä hormonikierukasta ja yksityisellä puolella annetusta hoidosta.

Jos kyse on julkisen terveydenhuollon toteamasta sairauden hoidosta, tulee asiakkaan saada maksutta hormonikierukka asianosaisesta terveyskeskuksesta tai sairaalasta. Jos reseptistä (annostusohjeesta) tai asiointitilanteessa ilmenee, että Mirena-resepti on määrätty julkisessa terveydenhuollossa ja se on tarkoitus myös asentaa siellä, apteekki ei voi antaa suorakorvausta, vaikka kyseessä olisi sairauden hoito. Tällaisissa tapauksissa korvausta ei voi saada myöskään jälkikäteen Kelasta.

Suosittelen selvittämään asiaa myös apteekista. Apteekki arvioi aina tilanteen, reseptin mukaisesti. Epäselvissä tapauksissa voi hakea korvausta Kelasta, jolloin tutkitaan oikeus korvaukseen.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela sairausetuudet

Hormonikierukan korvattavuus

Kirjoittaja HennaPlaa » 21 Elo 2019, 18:41

Hei!

Korvaako KELA Mirena hormonikierukkaa toimitusmaksun hintaan (2,50€), koska minulla on vuosittainen lääkeomavastuu täynnä, ja saan muutkin reseptilääkkeet yllä mainittuun hintaan. Mietin kysymystä lähinnä siksi, kun kyse on valmisteesta, jonka vaikutus kestää 5 vuotta ja kyseessä on toinen kierukkani. Tiedän, että ehkäisyneuvolasta saa synnytyksen jälkeen ensimmäisen kierukan maksutta.

Ylös